SAS/CEO: Resultat understreger vigtigheden af restruktureringsplan -NY

Udgivet den 30-11-2022  |  kl. 09:21  |  
Arkiv: Foto

SAS' resultat for det afsluttede regnskabsår 2021/22 understreger vigtigheden af restruktureringsplanen SAS Forward.

Det fastslår topchefen i selskabet, Anko van der Werff, over for MarketWire, der ikke vurderer, der er overraskelser i tallene.

- Et underskud på 7,8 mia. svenske kr. er ikke godt, men det understreger vigtigheden af SAS Forward, siger topchefen.

SAS opnåede i perioden august til oktober - luftfartsselskabets regnskabsmæssige fjerde kvartal - endnu et underskud. Det var det tolvte kvartalsunderskud i træk. For hele regnskabsåret - november til oktober - landede flyselskabet også et drønende underskud.

For hele regnskabsåret blev nettounderskuddet 7048 mio. svenske kr. mod 6323 mio. svenske kr. året før. Før skat fik SAS et underskud på 7846 mio. svenske kr.

Topchefen fremhæver, at SAS de seneste tre måneder er nået langt med planen, men erkender der fortsat udstår vigtige punkter.

- Vi har nået meget vigtige skridt de seneste tre måneder med aftale med piloterne, de norske kabineansatte og andre aftaler, siger han og fremhæver også aftaler med flyudlejere, der giver besparelser på 1 mia. svenske kr. årligt. Endelig er aftalen om finansiering med amerikanske Apollo også vigtig.

Samlet skal SAS Forward, der blev lanceret i begyndelsen af året give besparelser på 7,5 mia. svenske kr. Cirka 4 mia. svenske kr. var allerede annonceret i tidligere spareprogrammer.

- Næste store punkt i planen er en kapitalrejsning, som vi venter at gennemføre i slutningen af januar næste år, siger han og understreger, at det er en uhyre vigtig del af SAS Forward.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯