SAS/HSBC: Barberer både anbefaling og kursmål forud for regnskab

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 10:02  |  

Frem mod SAS' halvårsregnskab har HSBC sænket både anbefaling og kursmål for aktien i det skandinaviske luftfartsselskab.

Det skriver det svenske nyhedsbureau Direkt, som fortsætter med at nævne, at HSBC ser en mulighed for, at SAS' andet kvartal kan komme til at vise sig tabsgivende belastet af omkostninger i forbindelse med strejkende piloter.

- Ved præsentationen af regnskabet forventer vi, at man vil vende aftalen med piloterne, og hvordan den vil kunne påvirke de årlige personaleomkostninger og indtjeningen, skriver HSBC i en analyse ifølge Direkt.

Pilotstrejken, der varede fra slutningen af april til starten af maj, gav SAS en engangsomkostning som følge af aflyste afgange, og HSBC estimerer, at SAS i andet kvartal samlet vil have tabt 758 mio. svenske kr. - eller 527 mio. danske kr. - før skat.

Desuden regner HSBC med, at SAS vil begynde at indregne de omkostninger, som følger med piloternes højere løn, og hvordan de kommer til at påvirke fremtidige resultater.

Endelig noterer HSBC også, at SAS er negativt påvirket af den svage svenske kr. i forhold til den amerikanske dollar.

- Vi ser ingen katalysator for aktien i den nærmeste fremtid. De fleste nyheder kan ventes at blive negative, skriver HSBC i sin analyse ifølge Direkt.

HSBC sænker anbefalingen af SAS-aktien til "hold" mod før "køb" og sætter derudover kursmålet ned til 11,12 kr. fra tidligere 18,56 kr.

Med sit nye kursmål ser HSBC et beskedent stigningspotentiale for SAS-aktien, der torsdag koster 10,27 kr. Det svarer til, at banken regner med en stigning på 8 pct. set henover de næste 12 måneder.

Indeværende år har langtfra været nogen dans på roser for SAS-aktien, som siden årsskiftet er faldet med lidt over 30 pct.

SAS afleverer regnskab for andet kvartal og derved første halvår tirsdag 28. maj.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,79%
 
09:18:01

 
7,70%
 
09:18:01

 
4,22%
 
09:18:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder