Simcorp-topchef efter entré i Deutsche Börse: Står endnu stærkere i konkurrencen

Udgivet den 22-09-2023  |  kl. 15:30  |  
Arkiv: Foto

Simcorps dage som børsnoteret i København er ved at være talte, efter at hovedparten af aktionærerne i softwareselskabet har accepteret købstilbuddet fra Deutsche Börse, som herefter har kontrol med 94 pct. aktiekapitalen og dermed kan gennemføre en tvangsindløsning af de resterende aktier.

Under det tyske ejerskab ser Simcorps administrerende direktør, Christian Kromann, mulighed for, at selskabet kan positionere sig endnu stærkere i konkurrencen.

- Vores entré i Deutsche Börse giver os et stærkt fundmanet til at levere på vores ambitiøse vækstplaner og positionere os endnu stærkere mod konkurrenter. Deutsche Börse køber ind på vores strategiske planer som et selvstændigt selskab, siger Christian Kromann i forbindelse offentliggørelsen fredag af resultatet af købstilbud fra det tyske selskab.

Han fortæller endvidere, at parterne nu er begyndt at undersøge, hvordan de bedst udnytter mulighederne sammen. Det gælder både i forhold til et forstærket værditilbud til kunder, men også hvordan parterne kan bruge hinandens globale netværk.

- Vi har en dansk kultur i hele verden, men realiteten er, at meget lidt af SimCorps vækst er i Danmark, men derimod fordelt ud over hele verden. En vigtig del af dette partnerskab er at få en endnu større gennemslagskraft globalt set, fordi størrelse betyder meget i vores industri, siger Christian Kromann.

Stephan Leithner fra Deutsche Börse, som får ansvaret for forretningsområdet med Simcorp, fremhæver Simcorp som et kvalitetsselskab med en "enorm betydning" for dets kunder, som omfatter store kapitalforvaltere og pensionsselskaber over hele verden.

Han fortæller også, at Deutsche Börse har haft et produktivt partnerskab siden 2021 med SimCorp gennem selskabet Qontigo, der leverer løsninger til porteføljeoptimering og risikostyring.

- Vi vil nu undersøge, hvordan vi kan bedst kan styrke samarbejdet. Det er tydeligt, at strategien, som Simcorps ledelse har udlagt og implementerer, udfylder et hul i Deutsche Börse produktudbud, som vi har ønsket at adressere, siger Dr. Stephan Leithner i en kommentar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯