Simcorp/CEO: Et godt år bortset fra i Nordamerika

Udgivet den 17-02-2015  |  kl. 10:42  |  
Arkiv: Foto

(tilføjet de sidste fire afsnit)

Det nordamerikanske marked voldte Simcorp store problemer i 2014, men hvis man ser bort fra det var det et godt år for leverandøren af softwareløsninger til kapitalforvaltere verden over. Det vurderer selskabets administrerende direktør Klaus Holse over for Ritzau Finans.

- Jeg synes faktisk, at 2014 har været et godt år for os på mange måder, hvis man ekskluderer Nordamerika, hvor vi jo har haft nogle ledelsesudfordringer og har udskiftet ledelsen. Uden for Nordamerika er det gået rigtigt godt, siger Klaus Holse.

Simcorp kunne mandag aften løfte sløret de regnskabsmæssige bedrifter i det forgangne år. Det bød på en stigning i omsætningen på godt 7 pct. til 241,1 mio. euro fra 225,1 mio. euro i 2013, og nettoresultatet voksede til 41,6 mio. euro fra 39,3 mio. euro.

Driftsresultatet EBIT blev desuden forbedret til 57,3 mio. euro - svarende til en EBIT-margin på 23,8 pct. - mod 54,2 mio. euro. i 2013.

- Vi har fået otte nye kunder i butikken til vores traditionelle Simcorp, og den akkvisition, vi lavede af Coric i 2014, har skaffet os fire yderligere kunder, så alt i alt 12 nye kunder, siger Klaus Holse.

Han hæfter sig ved, at mange af de nye kunder kommer fra de tre vækstmarkeder, Frankrig, England og USA, som selskabet har identificeret.

- Så på den måde holder strategien, som vi har lagt, med at fokusere på nogle vækstmarkeder, siger direktøren.

Derudover peger han på, at selskabet har haft en stor omsætning til eksisterende kunder.

- Så alt i alt et godt og balanceret år på mange måder på trods af det her lidt turbulente forår og sommer, vi havde i vores nordamerikanske virksomhed, konkluderer Klaus Holse.

For 2015 venter softwarehuset en omsætningsvækst på 5-10 pct. målt i lokal valuta og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 23-26 pct. Valutamedvind ventes at lægge ekstra 3 pct.point til salgsvæksten målt i danske kr., mens den rapporterede EBIT-margin vil blive forbedret med 1 pct.point.

Væksten skal ifølge Klaus Holse kommer fra forretningen bredt, men ventes dog primært at komme fra de tre identificerede vækstmarkeder.

- Vi har en forventning om, at de tre markeder skal trække mere af vores vækst, og allerede her i februar har vi annonceret den første handel med det meget store franske forsikringsselskab Axa. Så her i første kvartal har vi da i hvert fald allerede nu vist, at Frankrig er et af de markeder, der kan komme noget fra, siger direktøren.

Selskabet kommer ikke med en prognose for, hvor meget af væksten, der ventes at komme fra nye kunder henholdsvis bestående kunder.

- Men jeg tror ikke, at du vil se en væsentlig ændring i fordelingen i forhold til det, vi har set i de forgange år. Hvis du kikker på vores regnskaber bagud over de sidste fem år, så er det nok omkring 60 pct., der kommer i salg til eksisterende kunder, mens 40 pct. kommer fra nysalget - nogle gange lidt mere til den ene eller anden side, vurderer Klaus Holse.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  CEO/formand❯ 

Relaterede nyheder