SPENN Technology A/S (SPENN) sælger datterselskabet CPH Crypto A/S i en handel på 50 millioner NOK og indgår strategisk samarbejde med JengaX om krypto-tjenester

Udgivet den 14-12-2021  |  kl. 11:54  |  

SPENN Technology har solgt sit 100 pct. ejede datterselskab CPH Crypto til JengaX AS for 50 millioner NOK. Transaktionen, der formelt afsluttes den 15. december 2021, omfatter it-systemer, kompetencer, teknologi og registrering vedr. EU hvidvaskdirektivet AMLD 5.

Strategisk partnerskab om fremtidige krypto-tjenester og kommercielle forretningsmuligheder

SPENN og JengaX er blevet enige om at etablere et strategisk partnerskab for at udforske fælles forretningsmuligheder ved at udvikle og distribuere krypto exchange og trading tjenester og produkter.

JengaX vil levere en krypto exchange løsning, der skal integreres i SPENNs mobilbank app og lanceres på primære markeder i Afrika - Tanzania, Zambia og Rwanda.

Løsningen giver adgang til at kunne få veksle mellem krypto og fiat (nationale valutaer), hvilket gør det muligt for kunderne at få krypto valuta fuldt integreret i de daglige finansielle behov og aktiviteter.

Partnerskabet mellem SPENN og JengaX vil sikre en endnu stærkere position for SPENN på dets nuværende markeder i Afrika, som vil tilbyde mobile kryptotjenester og verifikation af identitet (Know Your Customer, KYC) som en end-to-end løsning. Dette vil både styrke selskabets konkurrenceevne og repræsenterer også et stort kommercielt potentiale fremadrettet. Vigtigheden af ​​at kunne udføre en KYC-proces af bedste kvalitet baseret på overlegen teknologi og erfaring inden for identitetsverifikation forventes at møde behovene i Afrika og potentielle markeder.

Jens Glaso, administrerende direktør for SPENN udtaler: "SPENN-ledelsen og hele det operationelle team ser frem til at arbejde sammen med JengaX om disse afgørende projekter og nye forretningsmuligheder."

 

JengaX - et nyt kryptoudviklingsselskab

JengaX er etableret af to førende kryptovaluta- og blockchain-virksomheder: Lead investor Sunzis AS og dets CEO Morten Klein, og SPENN Technology A/S og dets CEO Jens Glaso.

"Intet andet kontinent har flere ejere af kryptovaluta end Afrika. Vi går ind i et spændende og voksende marked" siger Morten Klein, administrerende direktør i SunZis.

 

Morten Klein og Sunzis AS - storaktionær med en ejerandel på 29 pct.

Klein er en højprofileret investor, der ifølge Kapital (norsk medie) er omkring 2,25 milliarder norske kroner værd. Det gør ham til Norges 184. rigeste person. Gennem virksomheden Klein Group investerer han i blandt andet fast ejendom og aktier. Kleins kerneforretning er det svenske spilselskab Cherry, forudeb selskaberne River Tech og Arcane Crypto. Klein investerer også i kryptomarkedet gennem sit firma SunZis AS, som er en del af Klein Group.

"Øjeblikkelig adgang til 1 million brugere af SPENN's mobile banking app, aftaler med flere banker og lokal tilstedeværelse gennem 200 medarbejdere på tre etablerede markeder - det er en god start for enhver ny virksomhed! Vi var nødt til at gribe chancen" siger Klein.

 

SPENN Technology, JengaX-samarbejde og 2022-notering

Ifølge en nylig Chainalysis-rapport har Afrika gennemgået en stigning på 1200 procent i krypto adoption i det seneste år, hvilket gør kontinentet til den hurtigst voksende region for krypto globalt.

JengaX udvikler ny teknologi og KYC-løsninger leveret af SPENN Technologys datterselskab Blockbonds AS. En del af Blockbonds AS vil blive udskilt i JengaX i en transaktion baseret på en værdiansættelse af JengaX på cirka NOK 400 millioner efter transaktionen.

Jide Okoroafor er blevet udnævnt til CEO for JengaX

"Vi vil arbejde på en noteringsproces for JengaX og forventer, at selskabet kan blive noteret på OTC i Oslo i løbet af første halvår af 2022," siger Okoroafor, administrerende direktør for JengaX.

Som en del af transaktionen får JengaX øjeblikkelig adgang til alle nuværende og fremtidige SPENN-mobilappbrugere. I dag omfatter dette mere end 1 million brugere i Tanzania, Zambia og Rwanda.

JengaX vil indgå i et strategisk partnerskab med Kraken, en kryptovaluta exchange med en månedlig trading volume på 40 milliarder USD. Partnerskabet giver JengaX hurtig adgang til at blive operationelt ved at udvikle "custodian" løsninger i forbindelse med krypto exchange og trading platformen.

 

Om SPENN Technology - mobil bank app

SPENN er en frontløber inden for mobilbank-, betalings- og blockchain-baserede finansielle tjenester, der giver økonomisk frihed og inklusion af alle. SPENN udvikler og driver mobilbank- og betalingstjenester i Afrika og Asien, via mobilbank appen SPENN. I samarbejde med partnerbanker udbydes de digitale finansielle produkter og betalingsløsninger til kunder som kan benytte indbetalingskonto, opsparingskonto, optage lån og overføre penge - alt sammen via SPENN-appen direkte på deres mobiltelefon.

SPENN Technology A/S's aktier er optaget til handel på Nasdaq First North Growth Market Denmark med symbolet: "SPENN"

Læs mere om SPENN Technology på selskabets website www.spenn.com og for Investor Relations på: https://investor.spenn.com

Udgivet af: NPinvestordk

Tags:  SPENN❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Røde markeder og rejseaktier ramt af it-kaos
17:03 Fredagens aktier: C25 trodsede sur stemning anført af Danske Bank og Novo
17:03 Feds Williams bekræfter utvetydigt mål om inflation på 2 pct.
17:00 Fredagens obligationer: Renten tikkede roligt op
16:47 Mærsk kortvarigt påvirket af det globale it-nedbrud på nogle af havneterminalerne
16:44 Joe Bidens kampagne svarer igen på rygter: Er "fast besluttet" på at blive i kampen
16:36 Danske Bank/Barclays: Hæver kursmål til 175 kr. fra 165 kr.
15:45 Bidens familie er begyndt at drøfte mulig plan for exit fra præsidentkamp
15:43 USA/åbning: Røde markeder trods afblæst it-panik - Netflix stiger efter regnskab
14:47 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:43 FLS-branchekollega falder efter regnskab: Vil lancere flere omkostningstiltag
14:16 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:08 USA/tendens: It-panik er aftaget men selskab bag fejl styrtdykker
13:29 American Express opjusterer efter andet kvartal med overraskende lave omkostninger
13:21 Valuta: Dollar styrkes efter Fed-kommentarer og tro på genvalg til Trump
13:04 SAS søger afnotering fra børserne i København, Stockholm og Oslo
12:49 Europa/middag: Rejseaktier ramt af it-kaos - Danske Bank i front
12:48 FLSmidth-branchefælle skuffer igen på indtjening men ordrer overrasker positivt
11:58 Demant og GN tabte begge terræn hos amerikanske veteraner i juni
11:41 Obligationer/middag: Rolig dag på rentefronten - fokus på amerikanske Fed-taler