Storbank ser positivt på Demants strategiske gennemgang - men ser mere potentiale i GN

Udgivet den 06-02-2024  |  kl. 07:55  |  
Aktie tabel

Demants beslutning om at afsøge de strategiske muligheder for sin Communications-forretning bliver betegnet som "positivt" af analytikerne hos den amerikanske storbank Citi.

- Vi har længe vurderet, at Demant ikke ville være i stand til organisk at opbygge den størrelse, der er nødvendig for at få succes på dette i bund og grund duopolistiske marked, skriver Citi i et notat efter Demants regnskab mandag aften, hvor planerne for Communications også blev annonceret.

Ifølge Citi vil et frasalg af Communications sænke den gennemsnitlige vækst i Demants driftsresultat, EBIT, for perioden 2023-27 fra ca. 9 pct. til ca. 7 pct., mens der ses en forbedring i indtjeningen per aktie i 2025 på ca. 2 pct., men på nul procent i 2027.

Demant løftede i mandagens meddelelse også sløret for en prognose for 2024, hvor selskabet sigter efter at nå en samlet organisk vækst på 4-8 pct. samt et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 4600-5000 mio. kr. inden for Hearing Healthcare.

- Vi ser resultaterne i andet halvår 2023 og prognosen for 2024 stort set "in-line" (med forventningerne, red), mens den strategiske gennemgang for Communications ses være positiv for stemningen om aktien.

- Når det er sagt, så gør stigningen i Demant-aktien på 8 pct. i år den til en af de bedst performende aktier inden for vores dækning og overgår rivaler inden for høreapparater med mere end 1000 basispoint, skriver Citi.

Ifølge banken handles Demant-aktien nu til 23 gange den ventede indtjening i 2025, hvilket er på linje med gennemsnittet for peer-selskaber og den historiske prissætning.

- I lyset af dette ser vi bedre muligheder i GN Store Nord, hvor vi ikke ser Demants skuffende Communications som særlig relevant. GN kommer med regnskab 8. februar. Vi forventer, at det vil beskrive det nuværende miljø for Enterprise-forbrug (som sælger headsets og kontorudstyr til virksomheder og kontorer, red) som stabilt til let forbedret, skriver Citi, som har GN som "top pick" i høreapparatsektoren.

Citi har en neutral anbefaling for Demant med et kursmål på 285 kr., mens GN er på "køb" med et kursmål på 220 kr.

Mens Demant i år foreløbigt er steget knap 8 pct., så er GN faldet 4,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯