Storbritannien: Moody's ser med negative øjne på kreditvurdering

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 23:21  |  

Udsigterne for Storbritanniens kreditvurdering på "Aa2" er fredag ændret til "negative" fra førhen "stabile" af det amerikanske kreditvurderingsbureau Moody's.

De forværrede udsigter for vurderingen forklares med to årsager.

- Storbritanniens institutioner er blevet svækket, da de har haft svært ved at klare omfanget af de politiske forandringer, de står overfor, inklusiv forandringer relateret til finanspolitikken, skriver Moody's.

Bureauet beskriver den politiske proces som præget af "træghed" og tilmed "lammelse" igennem brexit-processen, herunder parlamentets langvarige hængeparti i spørgsmålet om en brexit-aftale, og det har forringet evnerne og forudsigeligheden i de britiske institutioner.

- Storbritanniens økonomiske og finansielle styrke vil sandsynligt blive svagere fremadrettet og mere påvirkelig af chok end tidligere antaget, fremhæver Moody's desuden i sin analyse som den anden begrundelse for de negative udsigter.

Bureauet peger på, at forringelsen i de økonomiske data understreger svagheden i finanspolitikken, og samtidig har Storbritannien en relativ høj gæld, som kun er marginalt lavere end toppen på 86,9 pct. i 2015.

Moodys's forventer at gældsniveauet vil ligge omkring de 85 pct. om tre-fire år, og selv om det er lavere, end dengang i 2017, da kreditvurderingen for Storbritannien blev sænket til de nuværende "Aa2", så havde Moody's på daværende tidspunkt en forventning om en faldende gældsandel, og lige nu peger retningen ikke den vej, forklares det.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Relaterede nyheder