Sydbank: FLSmidth-branchekollegas spareøvelse er coronatilpasning

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 12:39  |  
FLSmidth, Kilde: billede venligst udlånt af flsmidth.com

Fyringsrunden hos svenske Epiroc, der er branchekollega med danske FLSmidth, er ikke et udtryk for, at coronakrisen har ramt sektoren hårdere end tidligere antaget.

Beslutningen om at afskedige 425 ansatte skyldes ganske vist en lavere global efterspørgsel fra mine- og infrastrukturselskaber, men der har længe ikke hersket nogen tvivl om, at sektoren særligt i år vil blive tynget af krisen.

- Som udgangspunkt ser jeg ikke, at der er så meget i markedet, der har ændret sig. Vi vidste allerede, at minesektoren er hårdt ramt og flere steder er gået i stå.

- Efterspørgslen efter råvarer er også lav, fordi produktionen mange steder har været lukket ned, og det mindsker også efterspørgslen efter udstyr, siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

Analytikeren forventer heller ikke, at danske FLSmidth skal på banen med en ny spareplan eller fyringsrunde, da selskabet allerede forud for coronapandemien lancerede nye sparetiltag.

- Krisen har betydet, at selskaberne har været nødsaget til at tilpasse sig efter den her nye situation. Det er tilpasninger, som FLSmidth allerede har været i gang med, siger Mikkel Emil Jensen.

Han henviser til, at den danske ingeniørkoncern i slutningen af 2019 annoncerede en række "forbedringstiltag".

I januar førte det til, at FLSmidth ville reducere den samlede medarbejderstab med 500 ansatte.

I regnskabet for første kvartal, der blev offentliggjort i starten af maj, oplyste selskabet desuden, at det havde sat gang i yderligere tiltag for at reducere omkostningerne.

Det drejede sig både om et ansættelsesstop, udskydelse af lønjusteringer, reducerede investeringer (capex, red.), at der ikke udbetales udbytte til aktionærerne, og at det igangværende forbedringsprogram for forretningen blev udvidet.

- FLSmidth satte gang i en spareøvelse før krisen, og de værktøjer vil selskabet fortsætte med - og accelerere - i forhold til den nye situation, siger Mikkel Emil Jensen.

Han påpeger også, at Epirocs afskedigelse af 425 ansatte i Sverige ikke er en markant reduktion, når man tager højde for, at selskabet har omkring 14.000 medarbejdere på verdensplan.

Både FLSmidth og Epiroc leverer udstyr til mineindustrien, men Epirocs aktiviteter ligger tidligere i værdikæden.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder