Teva-aktien når højeste niveau siden Kåre Schultz tiltrådte

Udgivet den 21-08-2018  |  kl. 07:37  |  

Aktiemarkedets tro på, at Tevas danske topchef, Kåre Schultz, vil lykkes med at få den israelske medicinalvirksomhed tilbage på rette køl, fortsætter med at vokse.

Mandag aften steg den amerikansk-noterede Teva-aktie med 5,9 pct. til 25,65 dollar og nåede dermed det højeste niveau i Kåre Schultz' knap ti-måneder lange regeringstid.

For Nordnets danske kunder lagde stigningen ekstra 35 mio. kr. oven i deres depoter, og Nordnets privatkunder har nu over 650 mio. kr. investeret i den israelske producent af kopimedicin, konstaterer investeringsøkonom Per Hansen.

Han peger på, at gode nyheder har medvirket til at løfte Teva.

- De seneste uger har der været et par positive nyheder, herunder blandt andet en FDA-godkendelse af en nødpen til personer med allergiske reaktioner. Om lidt under en måned forventes det, at Teva får godkendt et migrænemiddel med et betydeligt salgspotentiale på mere end 1 mia. dollar i topsalg - en såkaldt blockbuster, skriver Per Hansen i et notat.

Også meldinger i sidste uge om, at den kendte investor og milliardær Warren Buffett har købt yderligere op i aktien kan have skabt interesse.

Buffetts selskab Berkshire Hathaway øgede i andet kvartal sin investering til 43,2 mio. aktier fra 40,5 mio. i første kvartal. Det svarer til en ejerandel på nu 4,25 pct.

Kåre Schultz tiltrådte som topchef i Teva i november 2017. Siden er aktien steget 86 pct. i værdi.

I sin tid i Lundbeck, hvor han også stod i spidsen for store besparelser og et skærpet fokus, nåede aktien at blive mere end tredoblet i værdi, frem til han sagde sit job op i september sidste år.

Kåre Schultz har desuden en fortid som mangeårig koncerndriftsdirektør for Novo Nordisk samt fra 2014 til april 2015 også viceadministrerende direktør for Novo.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder