Tirsdagens aviser med Ørsted, Mærsk og MT Højgaard

Udgivet den 04-12-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

BANKER I HISTORISK ACCEPT AF ALVORLIG TILLIDSKRISE

Bankerne står i en alvorlig tillidskrise ifølge topchef i Nykredit og formand for Finans Danmark Michael Rasmussen, da bankernes brancheorganisation mandag holdt årsmøde. "Vi skal aldrig sætte profit før etik", fastslog han på mødet, der blev holdt i skyggen af flere skandalesager. (Forside, side 6-7)

ØRSTED KAN FÅ DOBBELT SÅ MEGET FOR SALG AF ELNET

Sydbank har før vurderet, at Ørsteds salg af Radius kunne give op til 13 mia. kr. i kassen. Nu ser det tal ud til at blive fordoblet. (Side 8)

MÆRSK RULLER CONTAINERSATS UD I HAMBURG SÜD

Mærsk investerer 20 mio. dollar i Hamburg Süds kølecontainere, der skal have samme teknologi som Maersk Lines ditto. Målet er at skaffe flere kunder. Samtidig vil A.P. Møller-Mærsk ind på nye forretningsområder, heriblandt forsikring af containerfragt. (Side 10)

LIFTUDLEJER I FJERDE MILLIONOPKØB PÅ FIRE ÅR

GSV Materieludlejning har igen været på millionopkøb. Denne gang med købet af Ramirent. Tidligere i år blev der hvisket om en mulig børsnotering. (Side 11)

SANTA FE PÅ HIMMELFLUGT EFTER FRASALG

Efter en længere periode med udfordringer har Santa Fe Group solgt ud af sine aktiviteter. Salget fik mandag aktien til at brage afsted. (Side 17)

BERLINGSKE BUSINESS

ISLANDSK KÆMPE LURER PÅ DANSK BØRSNOTERING

Islands største selskab, Marel, som laver teknologiske løsninger til fødevareproduktion, arbejder på en børsnotering i København. I givet fald kan koncernen komme i selskab med FLSmidth og DFDS målt på børsværdi. (Forside, side 10-11)

STØRRE OG HURTIGERE BØDER PÅ VEJ TIL BANKERNE

Finansskandaler fyldte meget på Finans Danmarks årsmøde, hvor erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) åbnede for ændringer af både bøder og finanstilsyn, mens nationalbankdirektøren opfordrede til at kigge på forsvarslinjen i bankerne. (Side 4-5)

MANGE SELSKABER TRIPPER FOR AT BLIVE BØRSNOTERET TIL NÆSTE ÅR

Flere selskaber kan være på vej til at blive børsnoteret i 2019 efter en række planlagte noteringer er aflyst i løbet af i år. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MT HØJGAARD VIL TILBAGE TIL KERNEN

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard vil vinke farvel til store underskud ved at fokusere mere på kerneforretningen. Sådan lyder det fra den nye administrerende direktør, Anders Heine Jensen. Hans forgænger i jobbet, Torben Biilmann, havde et stærkt fokus på digitalisering. (Forside, side 6-7)

KAMPEN MOD HVIDVASK SKAL ÆNDRES

Nationalbankdirektør Lars Rohde mener, at forsvarslinjen i hvidvaskbekæmpelsen ligger det forkerte sted. Kampen mod hvidvask skal ændres, så fokus ligger langt før, det bliver nødvendigt at indberette. (Side 4-5)

AP PENSION OPFANDT FIKTIVT GEBYR FOR AT HOLDE PÅ KUNDE

Balladen om skræmmekampagner i pensionsbranchen vokser, og nu indrømmer AP Pension at have brugt løgnagtige advarsler for at holde på en kunde. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer