Tirsdagens aviser med Danske Bank, Mærsk og Nordea

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSKE BANK TILBYDER AFSKED TIL 2000 ANSATTE

I forlængelse af en storstilet spareplan på 5 mia. kr. har Danske Bank tilbudt frivillige fratrædelser til 2000 medarbejdere. (Side 8)

KONSULENTHUSES GYLDNE TIDER ER TÆT PÅ AFSLUTNING

Virksomheder har stået i kø hos konsulenthuse for at købe ydelser, der skulle sikre vækst. Men nu skal der spares. Det kan også ramme konsulenterne. (Side 6-7)

NORDEAS ENORME IT-PROJEKT SKULLE VÆRE FÆRDIGT SIDSTE ÅR

It-transformationsprojektet går efter planen, siger både softwareleverandøren Temenos og Nordea. Men slutdatoen for projektet er udskudt. (Side 10)

HUMMEL VIL ØGE VÆKST MED OPKØB

Hummel har netop gennemført sportstøjskoncernens første opkøb nogensinde - det underskudsplagede danske mærke Newline. Salget skal på få år løftes til en trecifret millionomsætning. Og akkvisitionen bliver absolut ikke den sidste. (Side 12)

ORPHAZYME FORTSÆTTER OPTUR I 2020 - KAN VÆRE OPKØBSKANDIDAT

Efter væsentlig optur i 2019 er biotekselskabet Orphazyme fortsat i 2020 med en stigning på over 40 pct. i de første uger. Finanshuse venter endnu mere. (Side 13)

MÆRSK ÅBNER FOR NYE INVESTERINGER EFTER HESTEKUR

Alle nye investeringer har været sat på standby i mere end tre år i Mærsks havnedivision, APM Terminals, siden strategiskiftet i 2016. Men snart vil havnedivisionen igen investere i nye projekter. (Side 14)

INVESTORER KÆMPER FOR HØJERE PRIS I SLUTSPIL OM VELOXIS-AKTIEN

I november blev aktionærerne i Veloxis tilbudt 6 kr. pr. aktie. Men det er for lavt i forhold til potentialet, mener privatinvestorer. (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK TVINGES UD I NY HÅRD SPARERUNDE

Landets største bank skal spare på personaleomkostningerne og tilbyder flere tusinde ansatte frivillig fratrædelse. Finansforbundet ærgrer sig over, at Danske Bank "afvikler sin forretning". (Forside, side 6-8)

SYDBANK SER 30-ÅRIGE LÅN I NUL PROCENT

Renterne er allerede tæt på at være rekordlave, men vi har formentligt ikke set bunden endnu. Sådan lyder meldingen fra Sydbanks cheføkonom, Søren V. Kristensen, der forudser, at renterne på både de helt korte realkreditlån og de fastforrentede 30-årige lån kan falde i løbet af 2020. (Side 2)

REKORDÅR FOR HUMMEL SPARKER GANG I INVESTERINGER

Sportsmærket Hummel voksede sidste år med 10 pct. Nu har det danske selskab foretaget de første opkøb nogensinde og købt to danske sportmærker, der producerer løbetøj. (Side 4)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ELSELSKABER BLIVER FRIKENDT

Der er ikke større problemer med konkurrencen i elbranchen, når det gælder handel med strøm, konkluderer en endnu ikke offentliggjort rapport. (Forside, side 6-7)

DANSKE BANK VIL SKÆRE 2000 JOB

Bankerne kæmper med en presset indtjening, og flere har indført ansættelsesstop. Nu går Danske Bank skridtet videre. (Side 4)

DANSKE BANK OG NORDEA VINDER SAG MOD RUSSISK MILLIARDÆR

Den russiske milliardær Boris Rotenberg har tabt en sag mod fire nordiske banker, deriblandt Danske Bank og Nordea, som han havde sagsøgt for diskrimination. (Side 4)

STORINVESTOR: RISIKOEN FOR RECESSION ER BLEVET MINDRE

Udsigterne for den globale økonomi er blevet forbedret i de seneste måneder, lyder det fra den store obligationsinvestor Pimco. (Side 9)

HUMMEL OPKØBER KENDTE MÆRKER I SPORTSBRANCHEN

Sportskoncernen Hummel vokser med overtagelse af blandt andet et mærke inden for løbetøj. Den investering skal være med til at sikre målet om at nå 2 mia. kr. i omsætning inden for få år. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder