Tirsdagens danske avisuddrag med Apple Pay, bankaktier og EU-plan

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 07:06  |  

BØRSEN

ANTIREKLAMELOV MØDER KRITIK FRA BUTIKKER

Erhvervsminister Simon Kollerups (S) overvejer muligheden for at indføre en ordning, hvor danskerne aktivt skal takke ja til trykte reklamer. Forslaget bliver mødt med kritik fra kæder som Jem & Fix og Jysk. (Forside + side 6-7)

STORBANKER FANGET MELLEM LOVKRAV FRA FORSKELLIGE MYNDIGHEDER

Flere storbanker i Danmark føler sig i klemme mellem modstridende krav fra flere myndigheder. Heriblandt Arbejdernes Landsbank, der har fået et påbud fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i et forsøg på at efterleve hvidvaskregler. (side 12)

APPLE PAY BRUGES DOBBELT SÅ MEGET SOM MOBILEPAY

De danske forbrugere anvender Apple Pay som betalingsmetode dobbelt så meget, som de gør brug af Mobilepay. Det viser tal for kundemønstrene i betalinger i Jyske Bank. (side 13)

MILJØVISMAND FRYGTER DYRE OG INEFFEKTIVE KLIMARÅD

Afgifter på CO2 er vejen til at nå i mål med klimamålene, mener økonomerne. Men miljøvismand Lars Gårn Hansen frygter, at regeringens etablerede klimapartnerskaber kan gøre landets grønne omstilling unødigt dyr. (side 14)

UDENRIGSMINISTER LANCERER STRATEGI DER SKAL LOKKE UDENLANDSKE INVESTORER TIL

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lancerer tirsdag en ny strategi, der skal tiltrække udenlandske investorer til Danmark. Målet er 55 udenlandske investeringer i 2020, hvor gennemsnittet de sidste tre år har ligget på 65 investeringer. (side 15)

BANKER HANDLER BILLIGE AKTIER HOS KONKURRENTERNE

Billige aktier i en konkurrerende bank er kommet på dagsordenen for de danske banker med store kursgevinster til følge. Det kan blandt andet ses sidste uge, hvor Sparekassen Sjælland-Fyn meldte om et aktieopkøb på 10 pct. i Lollands Bank. (Forside + side 18-19)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

RAPPORT: AKTIONÆRVÆRN OG STÆRKE BANKLEDELSER MINDSKER RISIKOEN FOR BANKKRAK

Risikoen for at komme i økonomiske problemer er mindre i banker, hvor ledelsen er skærmet fra risikovillige aktionærers kortsigtede luner. Det konkluderer en ny rapport fra London School of Economics. (Forside + side 6-7)

KARSTEN REE OVERTAGER MAGTEN I SMYKKEFIRMA

Erhvervsmanden Karsten Ree er blevet majoritetsejer i det danske smykkefirma Spinning Jewelry, som har levet en omtumlet tilværelse (side 3)

DIREKTØR I TABSRAMT NANOSELSKAB PÅ KANT MED SELSKABSLOVEN

Manden bag det tabsramte nanoselskab Act.Global, Carsten Jensen, har i en periode været både direktør og bestyrelsesformand i selskabet. Det er i strid med loven, fastslår juraprofessor. (side 4-5)

AKTIESTRATEGER: INVESTORER BØR SATSE PÅ IT-AKTIER

I løbet af de seneste fem år har it-aktier givet dobbelt så højt et afkast som det generelle aktiemarked, og sektoren har på få år vokset sig til den største i de store indeks. Sådan vil det også være i år, vurderer en række aktiestrateger. (side 8)

BERLINGSKE BUSINESS

HUL I BOLIGAFTALEN SKÆRMER SVENSK INVESTOR MOD BLACKSTONEINDGREB

Et hul i boligaftalen betyder, at storinvestor i danske andelsboligforeninger Heimstaden ikke bliver ramt af indgrebet mod Blackstone, hvilket betyder, at selskabet fortsat kan gøre brug af boliglovens paragraf 5, stk. 2 - den såkaldte Blackstone-finte. (Forside + side 4-5)

EU-PLAN OM KUNSTIG INTELLIGENS OG ANSVARLIG TEKNOLOGI SKAL UDFORDRE USA OG KINA

Konkurrencekommissær og ansvarlig for det digitale område i EU, Margrethe Vestager, fremlægger onsdag planerne for, hvordan EU skal modstå konkurrencen fra både USA og Kina med særlig fokus på beskyttelse af privatlivets fred samt håndhævelse af den frie konkurrence. (side 8)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder