Tirsdagens danske avisuddrag med hvidvask, Danske Bank & lønstigninger

Udgivet den 12-11-2019  |  kl. 07:03  |  

BØRSEN

SEXCHIKANE KOSTER MILLIARDER PÅ MARKEDSVÆRDIEN

En ny undersøgelse fra CBS viser, at sexchikaneskandaler ikke blot går ud over de udsatte, men også på markedsværdien for de implicerede børsnoterede selskaber. (Forside + side 6-7)

EUROPAS STØRSTE INVESTOR KLAR MED PENGE TIL DANSKE STARTUPS

Den britiske pengetank, Balderton Capital, der er Europas største investor i startups, har afsluttet finansiering af sin nye fond, og danske it-selskaber er et af målene. (Forside + side 8)

DANSKE AKTIER NÆRMER SIG BEDSTE ÅR SIDEN 2015

Trods amerikansk-kinesisk handelskrig og frygt for recession nærmer de danske aktier sig deres bedste år siden 2015. Aktierne på den danske børs har i år givet et afkast på over 22 pct. (Forside + side 24-25)

JUTLANDER BANK FORESLÅR FUSION AF DATACENTRALER

Danmarks 13. største bank, Jutlander Bank, vil gerne skrue ned for omkostningerne i banksektoren og foreslår, at man sammenlægger de tre datacentraler, som betjener størstedelen af landets banker. (side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK TILBØD GULDBARRER TIL VELHAVENDE KUNDER

Danske Bank tilbød angiveligt sine velhavende kunder guldbarrer for at hjælpe kunderne med at gemme deres formuer. Det sætter whistlebloweren i hvidvasksagen og daværende chef for handelsaktiviteterne, Howard Wilkinson, i et nyt lys. (Side 4)

DANSKE SELSKABER KÆMPER MED LØNSTIGNINGER I ØSTEUROPA

Lønstigningerne i Østeuropa har været kraftige de seneste år. Det betyder øgede omkostninger for danske selskaber, der før har sparet penge på at udflage dele af produktionen til Østeuropa. (side 8)

VOLKSWAGEN VIL SNUPPE KINA FRA TESLA

Volkswagen vil gøre sit indtog på det kinesiske marked for elektriske biler, fremgår det af nyligt lækkede dokumenter. Det giver konkurrence til Tesla, der hidtil kun har haft to startups at konkurrere med på det kinesiske marked. (side 14-15)

BERLINGSKE BUSINESS

FÆTTER BR ER PÅ VEJ TILBAGE

Salling Group, der har overtaget ejerskabet af det tidligere konkursramte Fætter BR, vil forsøge at genopfinde legetøjskæden. Denne uge genåbner kædens første butik siden konkurslukningen. (Forside + side 6)

KÅRE SCHULTZ LADER SIG IKKE SKRÆMME AF RETSOPGØR

Medicinalselskabet Teva med danske Kåre Schultz i spidsen er sammen med en række andre selskaber under anklage for at have skabt en omfattende misbrugskrise i USA. Den danske topchef afviser dog, at det amerikanske retsopgør vil kunne gøre en ende på Teva. (side 4)

AMERIKANSKE EFTERFORSKERE UNDERSØGER HVIDVASK PÅ DANSK JORD

Det amerikansk børstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC), har været i Danmark for at efterforske hvidvasksagen. Tilsynet har blandt andet holdt møder med involverede i Danske Bank. (side 5)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder