Tirsdagens internationale avisuddrag med Google, Ryanair og Daimler

Udgivet den 25-07-2017  |  kl. 08:08  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

GOOGLES MODERSELSKAB TYNGET AF EU-BØDE

Regnskabet mandag fra Googles moderselskab, Alphabet, viste, at sidste måneds EU-bøde på 2,7 mia. dollar (17,2 mia. kr.) resulterede i den laveste indtjening siden 2008 og et fald på 28 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Alphabet vil appellere bøden over for EU-Kommissionen. (GOOGLE PARENT COMPANY WEIGHED DOWN BY EU FINE)

RYANAIR BYDER PÅ KRISERAMT ITALIENSK FLYSELSKAB

Ryanair er et af de flyselskaber, som har budt på flyselskabet Alitalia, der har været under administration siden starten af maj. Udover Ryanair har Easyjet og Etihad også budt på flyselskabet. De endelige bud forventes afgivet i oktober. (RYANAIR BIDS FOR ALITALIA AHEAD OF TENDER LAUNCH)

BRITISKE MYNDIGHEDER UNDERSØGER MINEGIGANT FOR KORRUPTION

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011. De australske myndigheder er allerede ved at undersøge sagen, som har ført til fyringen af to højtstående medarbejdere i Rio Tinto. Selskabet risikerer nu store bøder for korruption. (UK SERIOUS FRAUD OFFICE PROBES RIO TINTO PAYMENT)

EU VIL SÆTTE EN STOPPER FOR SNYDERI I TYSK BILKARTEL

EU-Kommissionen vil slå hårdt ned på snyderi i miljøtest i den europæiske bilindustri. De seneste anklager går på, at de store tyske bilproducenter Volkswagen, Daimler og BMW har samarbejdet i årevis om teknologi og reservedele til miljøtests. (BRUSSELS PLEDGES CRACKDOWN ON CAR INDUSTRY RULE BREAKING)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

DAIMLER INVESTERER I KINESISK SELVKØRENDE BILSELSKAB

Daimler, moderselskab til Mercedes, har investeret i det kinesiske startup-selskab Momenta, som leverer vejsensorer og software. Daimler har dermed fået en fod inden for på det kinesiske marked for selvkørende biler. (DAIMLER GETS A FOOTHOLD IN CHINA'S SELF-DRIVING CAR MARKET)

GOOGLE HÆVER OMSÆTNINGEN MEN TJENER MINDRE PER KLIK

Googles moderselskab, Alphabet, oplever 52 pct. flere klik på sine reklamer i årets andet kvartal sammenlignet med sidste år, men omsætningen per klik er faldet med 23 pct. Dette skyldes værksten i mobil- og Youtube-reklamer, hvor omsætningen per reklame er mindre. (GOOGLE PARENT POSTS STRONG AD GROWTH, BUT EARNS LESS FOR EACH CLICK)

REJSEPORTALER VIL IND PÅ AIRBNBS MARKED

De store online rejseportaler Expedia og Priceline Group, som tidligere har fokuseret på hotelbookinger, vil nu ind på markedet for udlejning af private boliger, som i øjeblikket er domineret af Airbnb. Markedet for udlejning af private boliger oplever kraftig vækst, og flere selskaber har fokus på området frem for traditionelle hoteller. (EXPEDIA, PRICELINE HOME IN ON AIRBNB'S TURF)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

OPEC-MØDE PÅVIRKER IKKE OLIEPRISERNE

Sammenslutningen af olieproducerende lande, Opec, mødtes mandag i Skt. Petersborg. Landene ville understrege den planlagte nedskæring af olieproduktionen, men mødet havde kun en marginal effekt på olieprisen. Opec-medlemmerne Irak, Nigeria samt Libyen producerer alle enorme mængder af olie, hvilket bidrager til den lave oliepris. (AT OIL PRODUCERS' MEETING, TOUGH TALK FAILS TO CONVINCE MARKETS)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

DEN BRITISKE CENTRALBANK ADVARER OM HØJ PRIVAT GÆLD

Den britiske centralbank, Bank of England, advarer banker og kreditkortfirmaer mod at låne for mange penge ud. Centralbanken er bange for, at mængden af usikre lån er en risiko for økonomien og i værste fald kan føre til en ny økonomisk krise. (BANK OF ENGLAND WARNS OF COMPLACENCY OVER BIG RISE IN PERSONAL DEBT)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

EU ER PÅ KOLLISIONSKURS MED USA OVER RUSSISKE SANKTIONER

Europæiske selskaber kan være nødt til at trække sig ud af samarbejdet med Rusland om gasrørledningen Nord Stream 2, hvis USA indfører sanktioner med den nuværende ordlyd. Tyskland og EU har derfor truet med at gøre gengæld, hvis USA vil straffe selskaberne under disse sanktioner. (US AND EU ON COLLISION COURSE OVER RUSSIA PIPELINE SANCTIONS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

AMERIKANSK SELSKAB SÆTTER MIKROCHIP I SINE ANSATTE

Et amerikansk teknologiselskab vil som det første selskab i USA sætte en mikrochip i sine ansatte. Chippen vil blandt andet kunne bruges til at betale for mad i selskabets kantine, åbne døre og logge ind på pc'er. (US TECH COMPANY BECOMES FIRST TO MICROCHIP EMPLOYEES)

/ritzau/FINANS

Carmen Refslund Andersson

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Relaterede nyheder