Tirsdagens internationale avisuddrag med Kina, Apple og Shell
FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):
KINAS NABOER OVERLEVER BØRSGYSER
På trods af en nedtur på 6 pct. på det kinesiske aktiemarked, klarede de asiatiske naboer sig bedre i mandagens tidlige handel. Både det japanske Topix indeks og koreanske Kopsi indeks steg begge, fra henholdsvis -4,7 pct. til 0,8 pct. og -1,3 pct. til 0,5 pct. (CHINA STOCKS SINK LOWER AS ROUT INTENSIFIES)
FONDE VÆDDER OM SHELL-AFTALE EFTERSOM OLIEPRISER FORTSAT FALDER
Usikkerheden på det globale aktiemarked og faldende oliepriser har spredt frygt blandt salgsklare virksomheder. Royal Dutch Shells 70 mia. dollar bud på den engelske rival BG Group er ifølge kapitalfonde i fare, da virksomhedens reelle markedspris som følge af de seneste dages uro er uvis. (FUNDS BET ON SHELL DEAL AS OIL PRICES PLUNGE)
WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):
NETFLIX INDGÅR SAMARBEJDE MED JAPANSK TELEGIGANT
Netflix indtager Japan og meddeler mandag, at underholdningstjenesten har indgået et samarbejde med det japanske teleselskab SoftBank, der skal gøre det muligt for de 36 millioner japanere med internetadgang, at benytte sig af tjenesten fra deres mobiltelefoner. (NETFLIX PARTNERS WITH SOFTBANK IN JAPAN)
WARNER BROS. VIL PRODUCERE FILM I KINA
På trods af tumult på det kinesiske marked har Hollywood produktionsselskabet Warner Brothers planer om at optræde på det kinesiske marked, og vil for fremtiden producere film i Kina, der på nuværende tidspunkt er verdens hurtigst voksende film marked. Såfremt Warner Brothers får tilladelse til at flytte en del af forretningen til Kina, vil det være selskabets største ekspansion uden for USAs grænser nogensinde. (WARNER BROS. IN TALKS TO MAKE MOVIES IN CHINA)
SYDKOREA DOMINERER SKIBSINDUSTRIEN I ASIEN
Sydkoreas skibsproducenter har skruet op for produktion og ser nye muligheder for vækst i asien. Hyundai, Daewoo og Samsung udgør skibsindustriens absolutte top tre, og har i den forgangne tid set til de kinesiske og japanske økonomiske udfordringer, hvor Kina har rapporteret om et fald på omkring 70 pct. på skibsordre siden begyndelsen af 2015. Dog er den sydkoreanske won stærkere end både yuan og yen, hvilket har fået prisen til at stige på syd koreanske skibe. (FOR SOUTH KOREAN SHIPBUILDERS, THE RISKS GROW)
THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):
DEN BRITISKE REGERING SÆLGER AKTIER I KRISERAMTE LLOYDS BANK.
Den engelske regering har netop solgt 1 pct. af aktiebeholdningen i den britiske bank, Lloyds Banking Group, og har dermed reduceret sit ejerskab i den kriseramte bank til mindre end 13 pct. (GOVERNMENT SELLS FURTHER STAKE IN LLOYDS BANKING GROUP)
AUSTRALSK FINANSMINISTER: DET ER EN KORREKTION - IKKE EN KRISE
Den australske finansminister, Joe Hockey, understreger efter mandagens store, globale kursfald, at aktienedturen ikke er en ny krise, men blot en korrektion. Overordnet set er både kinesiske og australske aktier steget pænt i år, påpeger Hockey. ('THIS IS A CORRECTION, NOT A CRISIS', SAYS JOE HOCKEY, AFTER SHARE-MARKET ROUT)
KVINDELIGE CHEFER ARBEJDER GRATIS
Meget tyder på, at mandlige chefer fortsat har bedre forhold end deres kvindelige kollegaer. En ny undersøgelse afslører, at kvindelige topledere tjener 22 pct. mindre end mænd på topposter, og at kvinderne "arbejder gratis" næsten to timer hver dag. (FEMALE BOSSES ARE WORKING FOR FREE AS GENDER PAY GAP
DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):
Mandag styrtede globale aktiekurser nedad, og ifølge den norske storinvestor Kristian Falnes er aktienedturen først lige begyndt. Han vurderer, at aktierne på børsen i Oslo sagtens kan falde op mod 20 pct. endnu. (- DET ER SESONG FOR KRAKK)
/ritzau/FINANS
Tags: Internationale aviser❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1188
- næste ›