Tirsdagens obligationer: Rentefald op til valutareservetal

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 17:09  |  

Der herskede tirsdag fortsat sommerstilhed på det danske obligationsmarked.

Den tiårige danske statsrente faldt dog 3 basispoint til minus 0,41 pct. Billedet var det samme ude i Europa, hvor både den tyske og fransk tiårige statsrente ved dansk lukketid lå godt 3 basispoint lavere.

Nøgletalskalenderen var tynd.

Tirsdag formiddag landede tal for producentpriserne i eurozonen for juni. De steg og faldt som ventet på henholdsvis måneds- og årsbasis.

Tirsdag eftermiddag kom der tal for fabriksordrer og endelige tal for ordreindgangen for varige goder i USA for juni.

Fabriksordrerne steg mere end ventet, da de steg 6,2 pct. Der var ventet en stigning på 5,0 pct. i juni mod 7,7 pct. i maj.

Den endelige opgørelse af ordreindgangen i varige goder viste end stigning på 7,6 pct., mens den foreløbige havde viste end stigning på 7,3 pct., hvilket også ifølge Bloomberg var analytikernes forventning.

Måske kan Danmarks Nationalbanks valutareserve og især størrelsen af intervention sætte lidt fut i de danske obligationsinvestorer. Det bliver i givet fald onsdag, da de kom kl. 17, hvor handelen i danske statsobligationer er meget tynd.

Valutareserven var storet set uændret, da den endte på 455,6 mia. kr. i juli - formindsket med 100 mio. kr., meddeler Nationalbanken.

Det fremgik også, at Nationalbanken ikke hvade interveneret i valutamarkedet i juli.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder