Tirsdagens obligationer: Vigtig rente stiger til højeste niveau siden 2011

Udgivet den 26-09-2023  |  kl. 17:00  |  

Den toneangivende tiårige danske rente fortsatte i vejret tirsdag og endte i det højeste lukkeniveau i 12 år. Det skete i kølvandet af rentestigninger i USA mandag, hvor kreditvurderingsinstituttet Moody's advarede om mulige konsekvenser af en truende nedlukning af regeringsapparatet, hvis ikke politikerne finder en løsning inden på søndag.

- Selv om statens servicering af gælden ikke vil blive påvirket, og en kortvarig nedlukning formentlig ikke ville forstyrre økonomien, ville det understrege svagheden af amerikansk institutionel og regeringsmæssig styrke sammenlignet med andre Aaa-vurderede stater, hvilket vi har understreget de senere år, skrev Moody's mandag.

Efterfølgende ramte den tiårige amerikanske rente natten til tirsdag det højeste niveau siden 2007 i 4,56 pct.

Ved dansk børslukketid var den tiårige amerikanske rente dog faldet lidt igen til 4,53 pct., men lå stadig var en spids højere end niveauet ved dansk børslukketid mandag.

Facit herhjemme blev en rentestigning på 1 basispoint til 3,07 pct. for den toneangivende tiårige statsobligation. Det er det højeste lukkeniveau siden juli 2011. I løbet af tirsdagen toppede den tiårige danske rente i 3,095 pct.

Moody's er det sidste af de tre store kreditvurderingsinstitutter, der også tæller Standard & Poor's og Fitch Ratings, som stadig giver USA's gæld duksestatus. De to øvrige har tidligere skåret deres kreditvurdering, og følger Moody's efter, kan det gøre det dyrere for den amerikanske stat at optage lån.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯