Topdanmark/Citi: Flere faktorer bag bedre end ventet regnskab

Udgivet den 16-04-2024  |  kl. 09:22  |  
Arkiv: Foto

Topdanmark har i første kvartal leveret en betydelig bedre end ventet indtjening, da forsikringskoncernen har nydt godt af en lavere end forventet underliggende skadeprocent, højere reservefrigørelser, lavere storskader og en bedre end forventet omkostningsprocent.

Det vurderer finanshuset Citigroup efter Topdanmarks regnskab for første kvartal, der viste en indtjening efter skat på 377 mio. kr. svarende til 60 pct. over analytikerkonsensus.

Den underliggende erstatningsprocent på 69,0 pct. er bedre end konsensus på 69,6 pct., skriver Citigroup, der dog pointerer, at det er 2,2 pct.point dårligere end samme kvartal sidste år

Vintervejr og en højere underliggende skadesfrekvens inden for motor fortsatte ifølge finanshuset med at være en faktor for Topdanmark i første kvartal, der dog blev opvejet af højere priser og effektivitetsforanstaltninger.

Yderligere henvises også til en sæsonbestemt påvirkning fra opkøbte Oona Health i første kvartal.

Topdanmark opjusterer forventningerne til hele 2024 og venter nu et nettoresultat på 1250-1525 mio. kr. inklusive afløb. Tidligere ventede selskabet et overskud på 1150-1425 mio. kr. Her lød konsensus ifølge Citigroup på 1281 mio. kr.

Det bedre end ventede regnskab og opjusteringen ventede finanshusets analytiker forud for børsåbningen også ville blive godt modtaget på børsen. Efter ti minutters handel er det også tilfældet, da aktien stiger 6,1 pct. til 309,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯