Topdanmark/Nordnet: "Topdollar regnskab"

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 13:36  |  
Arkiv: Foto

Topdanmarks årsregnskab er et "topdollar regnskab". Det mener Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

Forsikringsselskabet fremlagde fredag middag årsregnskab, der viste det bedste årsresultat nogensinde på bundlinjen på 2,14 mia. kr. for 2021.

Per Hansen hæfter sig ved, at det forsikringsmæssige nøgletal combined ratio (eksklusive afløbsgevinster), der sætter erstatningsudgifterne i forhold til præmieindtægterne, og derfor helst skal være lavt - i kvartalet landede på 83,6, mens der var ventet 88,1. Combined ratio i fjerde kvartal 2020 var 87,1.

- Som forventet har Topdanmark en fornuftig udvikling i præmieindtægterne inden for skadesforsikring og en nogenlunde tilsvarende tilbagegang i præmieindtægterne inden for livsforsikring, nemlig 5 pct., skriver Per Hansen i en kommentar.

Topdanmark fejrer det gode resultat med en udbyttefest, hvori 145 pct. af årets resultat - det vil sige 3,1 mia. kr. vil blive udbetalt til investorerne, der også kan kigge optimistisk ind i 2022, hvor forsikringsselskabet venter en combined ratio 85,5-88 eksklusive afløbsgevinster mod en tidligere forventning på 86-89. Investeringsøkonomen kalder det en "positiv" forventning.

Trods et historisk stort regnskab falder aktien hos Topdanmark 0,5 pct. til 374,40 kr. fredag eftermiddag. Dette skal ifølge Per Hansen ses i lyset af, at forsikringsselskabet sidste fredag opjusterede sine forventninger til regnskabet. De friske regnskabstal kom derfor ikke bag på investorerne.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Shares❯