Torsdagens aktier: Fortsat rødt marked - en håndfuld C25-aktier steg

Udgivet den 24-09-2020  |  kl. 17:07  |  
SAS

Det danske aktiemarked endte med fald torsdag. Dagen var ikke præget af de store selskabsspecifikke nyheder til at påvirke enkeltaktierne.

Den røde farve, der viser faldende kurser, var dominerende i C25-indekset, hvor kun omkring en håndfuld aktier steg. Indekset faldt 1,2 pct. til indeks 1465,21. Der var stigninger til Rockwool, Carlsberg, Unibrew, DSV og Simcorp - alle på under 1 pct. DAV og Simcorp satte begge rekorder.

- Der hersker usikkerhed i markedet om, hvilken retning markedet skal tage, siger chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

- Makrotallene peger lidt i hver sin retning. Vi tror, at der er tale om et "set back" i et marked, hvor vi vurderer, at den generelle tendens er positiv, siger han.

Han tror dog, at der vil komme flere tilbageslag i markedet i den kommende tid, hvor det amerikanske præsidentvalg og brexit kommer tættere på.

ISS VAR BUNDSKRABER

ISS endte i bunden efter at have fået analytikernyt. Aktien faldt 4,9 pct. til 79,14 kr. Sent onsdag blev kursmålet sænket med 10 pct. til 90 kr. fra tidligere 100 kr. af SEB Equities. Anbefalingen af aktien er fortsat "hold".

Også cykliske FLSmidth endte tæt på bunden med et fald på 3,6 pct. til 179,15 kr., og også Demant, Pandora og Bavarian faldt med 3-4 pct. Alle uden selskabsspecifikt nyt.

GENMAB HOLDER SKANSEN

Genmab var også i rødt, men med et kursfald på 1,5 pct. til 2254,00.

Onsdag havde selskabet en turbulent dag på aktiemarkedet. Her blev aktien indledningsvist handlet ned med 13-14 pct. efter nyheden om konflikten med partneren Janssen over royalties fra kræftmidlet Darzalex, men aktien endte dagen med et fald på godt 5 pct.

Tvisten, der vedrører uenighed på to områder, skal afgøres af en voldgiftsret i New York. Men trods den udfordring i samarbejdet vil Janssen ikke holde igen i sit arbejde med at udvikle Darzalex, skriver Medwatch.

SKIDT NYT TIL DANSKE BANK - NU FRA LITHAUEN

Danske Bank kan ifølge DR, Politiken og Berlingske have haft problemer med at fange mistænkelige pengeoverførsler også i Litauen.

Det skriver medierne på baggrund af dokumenter, som er delt i det internationale journalistsamarbejde ICIJ.

Rapporten er lækket fra den tyske storbank Deutsche Bank, og den viser ifølge medierne, hvordan Deutsche Bank og Danske Bank på grund af manglende kontrol af hvidvask har gjort det muligt for kriminelle bagmænd at smugle milliarder ud af Rusland.

Danske Bank-aktien faldt 1,3 pct. 82,24 kr. Aktien er "kun" steget fire handelsdage i september, og ved indgangen til måneden var kursniveauet 96,54 kr.

GODT NYT TIL TOPDANMARK

Uden for C25 fik Topdanmark godt nyt. Anbefalingen af aktien blev løftet til "køb" fra "hold" af Nordea, og kursmålet blev sat til 315 kr.

Nordea venter, at Topdanmark i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal vil levere en ny prognose for præmievæksten i 2021, og den ventes at blive stærk.

Nordea venter også et stærkt tredje kvartal, hvor finanshusets estimater ligger 7 pct. over konsensus for det tekniske resultat og 15 pct. over konsensus for indtjeningen efter skat.

Topdanmark-aktien steg torsdag 2,4 pct. til 280,80 kr.

SAS LETTEDE TRODS UDSIGT TIL UDVANDING

Aktierne i SAS steg 1,4 pct. 4,57 kr. Rekapitaliseringplanen, hvor de nuværende investorer helt som forventet bliver kapitalydmyget, da de efter udvidelsen blot kommer til at eje en brøkdel eller cirka 5 pct. af det fortsættende SAS, er vedtaget.

SAS bliver på den ene side reddet fra den uundgåelige konkurs.

- På den anden side kommer der så mange nye aktier i spil, at den fremtidige indtjening, hvis der skulle blive noget af den, vil skulle deles blandt så mange aktionærer, at man næsten ikke kan ane en "indtjening per aktie", når og hvis SAS' økonomi igen skulle blive flyvedygtig, vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder