Torsdagens aktier: Tilbagelænet begejstring for Nordea i negativt marked - KORR

Udgivet den 18-04-2024  |  kl. 17:19  |  
Bavarian Nordic - Produktion

KORR: "Banken" ændret til "selskabet" i afsnit om Ørsted

Blandt C25-aktierne var det torsdag storbanken Nordea, der trak mest opmærksomhed med et kvartalsregnskab, der viste positive tal på stort set alle poster.

Men kursmæssigt måtte aktien se sig distanceret af blandt andet Ørsted, Jyske Bank og bryggerierne i toppen af eliteindekset, som samlet set faldt til 1872,88 eller med 0,4 pct. i forhold til lukkeniveauet onsdag eftermiddag.

Især hen på eftermiddag ændrede markedsudviklingen karakter fra det stilfærdige til det mere urolige.

- Vi har haft noget volatilitet i eftermiddag både herhjemme og i Europa op til offentliggørelsen af amerikanske nøgletal og åbningen i USA, konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Især det amerikanske indeks for erhvervsaktiviteten Philadelphia Fed overraskede markant positivt og føjede sig dermed til rækken af nøgletal, som dæmper forventningerne om snarlige sænkninger af den amerikanske rente.

NØLENDE FEST FOR NORDEA

Aktien i Nordea lukkede torsdag 1,0 pct. højere i 79,90 kr. efter fremlæggelse af kvartalsregnskab tidlig torsdag morgen.

Især omkostningerne overrasker positivt ved at være klart lavere end ventet og klart lavere end i første kvartal sidste år, mens de samlede indtægter oversteg konsensus. Nettorenteindtægterne var i første kvartal 1954 mio. euro mod ventet 1938 mio. euro, og egenkapitalen blev forrentet med 18,1 pct. i kvartalet.

- Vi tror måske, at den godt kunne få lidt mere, for det ser faktisk ret pænt ud hele vejen igennem med kun en lille skuffelse i gebyrindtægterne, konstaterer Martin Munk.

- Men jeg hører, at der er nogen, der gerne havde set et aktietilbagekøbsprogram annonceret, som altså ikke kom. Så man har fundet noget at blive skuffet over. Men topchefen henviser til, at der kan komme noget mere om kapitalstrukturen senere på året, bemærker aktierådgiveren.

Plusser på 0,6 pct. til 573,50 kr. for Jyske Bank tæt på indekstoppen og på 0,4 pct. til 202,80 kr. for Danske Bank kan ifølge Martin Munk ses som indirekte effekt af regnskabet fra Nordea.

ØRSTED OG BRYGGERIER I TOPPEN

Øverst i C25-indekset steg ellers rentefølsomme Ørsted 3,6 pct. til 389,40 kr., selv om DBS nedgraderede anbefalingen af selskabet til "hold" fra "køb" og sænkede kursmålet til 430 kr. fra 485 kr.

Der var også plus til bryggeriaktierne på 0,5 pct. til 899,20 kr. for Carlsberg og 1,5 pct. til 440,40 kr. for Royal Unibrew.

Jyske Bank noterede torsdag middag, at der er mulighed for en positiv overraskelse, når Carlsberg kommer med sin kvartalsopdatering den 30. april.

- For første kvartal venter vi en organisk salgs- og volumenvækst på 6,1 pct. og 2,2 pct., hvor konsensus i markedet forventer 5,0 pct. og 1,7 pct., skriver senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustsen i en optakt.

For Royal Unibrew venter banken "en fornuftig start på 2024", fremgår det af et notat.

Men Royal Unibrew fik også torsdag skåret kursmålet ned til 570 kr. fra 600 kr. af Nordea.

NOVOS TYSKE KØB GODKENDT

Lidt nede i C25 faldt aktien i Novo Nordisk 1,0 pct. til 832,70 kr.

Dagens nyhed relateret til medicinalgiganten var en tysk godkendelse af Novo Nordisks køb af det tyske selskab Cardior Pharmaceuticals for op til 1,025 mia euro, som blev annonceret 25. marts.

LØFTET ANBEFALING TIL TOPDANMARK

Forsikringskoncernen Topdanmark fik løftet anbefalingen hos britiske HSBC til "hold" fra "sælg". Samtidig er kursmålet øget til 290 kr. fra 265 kr. Ændringen kommer i kølvandet af Topdanmarks solide regnskab for første kvartal tirsdag, der viste bedre takter end ventet.

Topdanmark faldt 0,3 pct. til 310 kr. efter tre dag i træk med fremgang.

Forsikringskollegaen Tryg var torsdag presset af, at retten til et kvartalsudbytte på 1,95 kr. fragik. Aktien faldt 1,6 pct. - eller med 2,20 kr. - til 136,70 kr.

BAVARIAN FIK LAVERE KURSMÅL

Vaccineselskabet Bavarian Nordic fik sænket kursmålet til 235 kr. fra 295 kr. af den amerikanske investeringsbank Jefferies efter en gennemgang af Bavarian Nordics indtjeningsudsigter og pengestrømme.

- Vi forstår, at der har været nogle forhandlinger uden for USA om lagerbeholdninger i fremtiden, særligt Frankrig og Kina, men indtil yderligere kontrakter er indgået, er situationen uden for USA i høj grad fortsat en markant opadgående mulighed for estimaterne, skriver Peter Welford, der er chefaktieanalytiker i Jefferies, i en analyse.

Anbefalingen er fortsat "køb".

Aktien faldt 1,5 pct. til 146,75 kr.

Den franske fødevareproducent Danone slog samtlige analytikeres forventning i første kvartal. Men aktien i ingredienskoncernen Novonesis, der har Danone som storkunde, tabte alligevel 0,6 pct. til 382,70 kr.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder

17:48 Europa/lukning: Danske og britiske selskaber i fokus på rød dag - Demant i bund
17:04 Onsdagens aktier: Bankerne og Pandora klarede frisag på dag inden regnskabsstorm
17:00 Onsdagens obligationer: Handlerne vågner op til melding fra Federal Reserve
16:39 Amerikanske råolielagre steg overraskende i sidste uge
16:03 Færre ledige stilliger på det amerikanske jobmarked i marts
15:47 Svitzer-topledelse køber aktier for samlet 2,9 mio. kr.
15:39 USA/åbning: Pfizer i optur på opjustering i blandet start på rentemødedag
15:36 Amerikansk apotekerkæde banker ned med 19 pct. efter nedjustering
15:06 Estee Lauder står til dyk efter forventning om lavere salg
14:34 Stærk amerikansk beskæftigelsesrapport i april - byggesten til fastholdt rente
13:45 Valuta: Dollar i stærkeste niveau siden november forud for rentemelding
13:28 USA/tendens: Pfizer i fokus efter opjustering på ellers afventende dag
13:04 Novos Ozempic og Rybelsus bliver mindre tilgængeligt i Danmark
12:58 Pfizer opjusterer indtjeningsforventningerne efter stærkt første kvartal
12:28 Spansk storbank klar med bud på rival - tilbyder præmie på 30 pct.
12:08 Europa/aktier: Sydbank i toppen af ferietynd handel - Novo synker mod bunden
11:47 Aktier/middag: Banker trækker op på stille og sur dag
11:41 Sydbank-topchef om Coop Bank: "Vi kigger på alt hvad der er på markedet"
11:23 Sydbank/CEO: Øvrige basisindtægter på øget udlån kompenserer for rentepres
10:10 Bitcoin rammer laveste niveau i to måneder