Torsdagens aktier: Vestas er topscorer i grønt marked

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 17:02  |  
DSV

Vestas bragede frem i det danske eliteindeks på ugens næstsidste handelsdag, hvor C25-indekset var malet i grønt og sluttede 2 pct. højere i 1493,91.

- Vi ser et rebound efter onsdag, hvor det bare var risk-off. Torsdag har vi Vestas, som dominerer og betyder meget, og generelt genvinder de cykliske selskaber noget af det tabte, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje.

Stigende smittespredning med coronavirus fik ellers onsdag Tyskland og Frankrig til at indføre betydelige restriktioner for at få kontrol med udviklingen, og det malede de europæiske aktiemarkeder mørkerøde. Virusfrygten fik også fat i det danske C25-indeks, der dykkede 2,5 pct.

VESTAS I TOPPEN

Torsdagens helt store vinder i C25-indekset var Vestas, der vandt 7,6 pct. til 1095,50 kr.

Den markante kursstigning kom, efter at vindmøllekæmpen torsdag morgen overraskede med en meddelelse om, at selskabet overtager MHI's ejerandel i det nu tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind og dermed bliver eneejer. Transaktionen har en værdi af ca. 709 mio. euro.

Ifølge Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen er der et rigtig godt langsigtet potentiale i handlen, men på den korte bane kan det komme til at sænke Vestas' indtjeningsmarginaler.

TRANSPORTGIGANT MED REGNSKAB

DSV Panalpina sendte et regnskab for tredje kvartal på gaden, som var uden de store nyheder, da transportgiganten allerede havde præsenterede foreløbige tal for kvartalet den 9. oktober, hvor selskabet samtidig opjusterede forventningerne til 2020.

DSV-aktien lagde fra land med et fald på 2,7 pct., men vendte faldet til en stigning og lukkede dermed 1,8 pct. højere i 1022 kr.

Uden for eliteindekset tog Spar Nord-aktien ved markedsåbningen et dyk på 7 pct., efter et regnskab for tredje kvartal, der bød på et nettoresultat på 252 mio. kr. mod 331 mio. kr. i samme periode sidste år.

Spar Nord fastholdt samtidig forventningerne til 2020 om en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1000-1200 mio. kr. samt et nettoresultat på 500-700 mio. kr.

Kursnedturen vendte dog til en optur, og Spar Nord-aktien lukkede således 3,1 pct. højere i 53,20 kr.

NNIT UNDER PRES

Anderledes endte torsdagen for NNIT, der nedjusterede forventningerne til 2020 på grund af covid-19. Selskabet ser nu en negativ omsætningsvækst målt i faste valutakurser på 8 pct. og en overskudsgrad på 6 pct.

Tidligere ventede NNIT et fald i omsætningen på 4-8 pct. målt i faste valutakurser og en overskudsgrad på 6-8 pct.

NNIT-aktien faldt 8,5 pct. til 107,80 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder