Torsdagens aviser med IC Group, DFDS og Rockwool

Udgivet den 03-09-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SKATTESMÆK BREMSER VIBORGS APPLE-FINTE

Skat bliver stopklods for Viborgs genbrug af overskudsvarme fra Apples datacenter. Lystrup Fjernvarme opgav at få gratis varme fra et firma, fordi Skat krævede 34 pct. i afgift af varmen. Viborg-borgmester mener, at loven skal ændres, men politikere afviser at ændre reglerne. (Forside, side 6-7)

ICOPAL OG PHØNIX KAN KIGGE KONKURRENTER I KORTENE

Landets to mest dominerende producenter af tagpap, Icopal og Phønix Tag, skærper deres faste greb om markedet. Mindre konkurrenter bliver miskrediteret af de to producenters fælles talerør, Tagpapbranchens Oplysningsråd. Årsagen er, at de mindre firmaer ikke vil tilslutte sig en kontrolordning, som Icopal og Phønix i realiteten kontrollerer. (Side 8)

DANICA FORGYLDER NYE INVESTERINGSCHEFER

Danica Pensions nye investeringsdirektører, Jesper Langmack og Poul Kobberup, forgyldes i deres nye job. Danica betaler de tidligere PFA Pension-direktører en årlig hyre på 4 mio. kr. for at gentage de flotte investeringsresultater, de havde hos konkurrenten. (Side 9)

LEGO I NY INVESTERINGSRUS EFTER SALGSSUCCES

Lego tøver ikke i sin erobring af det globale legetøjsmarked. Sidste år var det den succesfulde biograffilm Lego Movie, der løftede salget markant, men i år er det lykkedes – uden biograffilm – at sælge endnu mere. (Side 10)

OPRYDNING GIVER BONUS HOS WIDEX

En kvart milliard mere på bunden efter den første oprydning i høreapparatselskabet Widex. Fremgangen er kun lige begyndt, siger topchef Jørgen Jensen. Målet er, at Widex kommer til at tjene lige så meget som de bedste rivaler. Det mål skal være nået om to år. (Side 11)

GULDSMEDE GÅR SAMMEN I KAMP MOD LEVERANDØRERNE

De danske guldsmede afviser at acceptere leverandørernes ageren på i markedet. Pandora og andre store leverandører kræver højere priser og opsiger samarbejdet med en frist helt ned til en enkelt måned. I de fleste tilfælde hviler al risiko på de små smykkebutikker, hvis ikke de kan sælge produkterne. (Side 12)

KÆMPE ROCKWOOLSATSNING KLAR TIL OPSVING

Isoleringsgiganten Rockwool har med et spritnyt produktionsanlæg i Hobro kapacitet til et opsving af de helt store i Danmark – nu skal det bare komme. (Side 13)

KERNEFORRETNINGEN I IC GROUP HAR BASIS FOR FREMTIDIG VÆKST

Satsningen på tre tøjbrands i segmentet under de rene luksusvarer begynder nu at give pote for Danmarks næststørste modekoncern, IC Group. Og det bliver endnu bedre i de kommende år, hvor der ifølge koncernchef Mads Ryder ventes øget omsætning og indtjening fra premium brands. (Side 15)

RAMBØLL VINDER NYT FODFÆSTE I NORDAMERIKA

Stort broprojekt i Canada giver medvind til Rambølls offensiv i Nordamerika og udfordrer ærkerivalen Cowi på det vigtige bromarked, hvor der skal anlægges og vedligeholdes infrastruktur for mere end 600 mia. dollar de næste fem år. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

REALKREDITSELSKABER AFLIVER ALLETIDERS BOLIGLÅN

I årevis var F1-lånet danskernes foretrukne, men nu er det endegyldigt på vej i graven. To realkreditinstitutter sløjfer lånet helt, mens de andre ikke længere tør spå om lånetypens fremtid. (Forside, side 4-5)

LEGO SÆLGER NINJAER OG ELVERFOLK NOK TIL NY OPTUR

Verdens børn har fortsat mere appetit på Legos produkter. Mens konkurrenter står stille, kan den danske legetøjskæmpe se sit salg stige med tocifrede procenter over hele verden. (Side 3)

NCC FÅR OFFENTLIG HJÆLP TIL AT FINDE NYE ANSATTE

Byggekoncernen NCC har som den første større virksomhed indgået en jobserviceaftale med de offentlige jobservicecentre. Det sker som et led i en strategisk satsning på rekruttering, uddannelse og opkvalificering, der skal fremtidssikre væksten i virksomheden. (Side 8-9)

DFDS VANDT SLAGET OM DEN ENGELSKE KANAL

Efter en sidste ballade-weekend har de aktionerende søfolk rømmet de to færger i Calais, som de har holdt besat i to måneder. Forliget blev opnået med statspenge og løfter om flere job hos Eurotunnel, mens DFDS ikke gav sig i forhandlingerne. (Side 13)

IC GROUP SER FREMAD MED HÆNGEPARTI PÅ SLÆB

Det er en mere trimmet udgave af modekoncernen IC Group, der i går fremlagde årsregnskab, end da regnskabsåret begyndte. Dog slæber IC Group stadig rundt på et hængeparti i form af mærkerne Saint Tropez og Designers Remix, som viste tilbagegang i regnskabsbøgerne. (Side 14)

WIDEX HÆVER AMBITIONERNE EFTER OMFATTENDE OPRYDNING

Den danske høreapperatsvirksomhed Widex har kraftigt forbedret resultaterne. Nu er selskabet klar til at begynde at tage markedsandele fra blandt andre de danske rivaler GN og William Demant. (Side 15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TYSKE HABITMÆND SKAL FYLDE KASSEN HOS IC GROUP

Den børsnoterede modekoncern IC Group ekspanderer med egne butikker syd for grænsen. Samtidig siger flere modefirmaer, at udsving i valutakurserne vil sende prisen på tøj i vejret. (Side 4-5)

WIDEX VENDER TRECIFRET MILLIONUNDERSKUD TIL OVERSKUD

Tab på mere end 300 mio. kr. samlet i de seneste år er vekslet til et overskud på 142 mio. kr. hos høreapparatvirksomheden Widex. Der er dog fortsat langt op til konkurrenterne. (Side 4-5)

LEGO MANGLER STADIG AT KNÆKKE EN VIGTIG KODE

Selv om Lego viser stor fremgang på verdens potentielt største legetøjsmarked, er der stadig et stykke vej at gå. I Asien, hvor legetøjskoncernen ikke helt har kunnet finde fodfæste som i Europa og USA, er der nu har taget et væsentligt skridt i den rigtige retning. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Røde markeder og rejseaktier ramt af it-kaos
17:03 Fredagens aktier: C25 trodsede sur stemning anført af Danske Bank og Novo
17:03 Feds Williams bekræfter utvetydigt mål om inflation på 2 pct.
17:00 Fredagens obligationer: Renten tikkede roligt op
16:47 Mærsk kortvarigt påvirket af det globale it-nedbrud på nogle af havneterminalerne
16:44 Joe Bidens kampagne svarer igen på rygter: Er "fast besluttet" på at blive i kampen
16:36 Danske Bank/Barclays: Hæver kursmål til 175 kr. fra 165 kr.
15:45 Bidens familie er begyndt at drøfte mulig plan for exit fra præsidentkamp
15:43 USA/åbning: Røde markeder trods afblæst it-panik - Netflix stiger efter regnskab
14:47 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:43 FLS-branchekollega falder efter regnskab: Vil lancere flere omkostningstiltag
14:16 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:08 USA/tendens: It-panik er aftaget men selskab bag fejl styrtdykker
13:29 American Express opjusterer efter andet kvartal med overraskende lave omkostninger
13:21 Valuta: Dollar styrkes efter Fed-kommentarer og tro på genvalg til Trump
13:04 SAS søger afnotering fra børserne i København, Stockholm og Oslo
12:49 Europa/middag: Rejseaktier ramt af it-kaos - Danske Bank i front
12:48 FLSmidth-branchefælle skuffer igen på indtjening men ordrer overrasker positivt
11:58 Demant og GN tabte begge terræn hos amerikanske veteraner i juni
11:41 Obligationer/middag: Rolig dag på rentefronten - fokus på amerikanske Fed-taler