Torsdagens aviser med ISS, Genmab og Ørsted

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSKE SELSKABER VISER STYRKE I HALVÅRSREGNSKABERNE

På trods af onsdagens kurssmæk til ISS vurderer flere aktiechefer, at den danske regnskabssæson har været opløftende - og bedre end frygtet og måske også bedre end ventet. Men næste kvartal bliver den vigtigste eksamen. (Forside, side 20-21)

ØRSTED BETEGNER KRISEN SOM SMERTELIG

Ørsted fremstår nærmest immun over for coronakrisen, afslører nyt kvartalsregnskab. De makroøkonomiske vinde bekymrer dog topchef Henrik Poulsen. (Side 6-7)

GENMAB-BOSS HAR ET GODT ØJE TIL 2020

Biotekselskabet Genmab har løftet forventningerne til 2020 i forventning om et stærkt salg for et udlicenseret øjenmiddel. (Side 8)

NOVOZYMES' AKTIEKURS FALDT OVEN PÅ SKUFFENDE FORVENTNINGER

Børsmarkedet tog ikke venligt imod Novozymes' genindførte forventninger, da halvårsregnskabet tirsdag aften blev offentliggjort. Aktiekursen blev straks sendt ned med mere end 5 pct. (Side 8)

DFDS SER STADIG APPETIT PÅ FÆRGEREJSER

DFDS' overfarter mellem Oslo, Frederikshavn og København viser, at passagererne fortsat gerne vil rejse mellem sikre lande og med en ansvarlig operatør. (Side 10)

DANFOSS LAVER STORT COMEBACK I KINA

Danfoss-topchef tror på forbedringer resten af året, og det skyldes blandt andet et rekordsalg på selskabets næststørste marked. (Side 12)

ISS HÅRDT RAMT I HALVÅRSREGNSKAB

Onsdag er ISS kommet med et halvårsregnskab, der byder på en svær prognose. De spår blandt andet negativ vækst på op mod 10 pct. i 2020. (Side 14)

SÆRSKAT ER DÅRLIG MEDICINERING AF SAMFUNDET

Finans Danmark advarer regeringen om lavere udlån, hvis bankerne skal finansiere tilbagetrækning for nedslidte. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

22 OECD-LANDE MED SENERE PENSION END I DANMARK

Svenskere, sydkoreanere og 20 andre nationaliteter inden for OECD kan se frem til at gå senere på pension end danskerne. Danmark er samtidig et af de lande, der har størst økonomisk behov for, at pensionsalderen sættes op, siger eksperter. (Forside, side 6)

CORONAKRISEN PRELLER AF PÅ ØRSTED

Verdens største udvikler af havvindmølleparker, Ørsted, kom i går ud med et regnskab, der i store træk er upåvirket af coronakrisen. Driftsindtjeningen ligger i første halvdel af året 11 pct. over samme periode sidste år, og Ørsted forventer ligesom inden krisen at kunne ramme en driftsindtjening på 16 til 17 mia. kr. for hele året. (Side 2)

FLYPASSAGERER VENTER STADIG PÅ PENGE - NU ER MINISTERENS TÅLMODIGHED OPBRUGT

Flyselskaberne skylder stadig danskerne bunker af penge for de mange aflyste fly i foråret. Men nu går den ikke længere. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har fået nok, og SAS og de andre flyselskaber skal hurtigt få bund i de mange klager og få sendt pengene tilbage til passagerne. (Side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KUNDERNE ER TILBAGE EFTER CORONACHOKKET

Pengene strømmer igen ind i butikkerne efter corona-chokket. Nye tal fra Nordea viser, at detailhandlen nu sælger mere end i samme periode sidste år. Samtidig er en stribe virksomheder kommet så godt igennem krisen, at de kan opjustere forventningerne. (Forside, SIDE 6-7)

B&O SMIDER POWER PÅ PORTEN

Power er i gang med at udfase B&O's produkter fra sortimentet, efter at Struervirksomheden har afbrudt samarbejdet til Power-direktørens store overraskelse. (Side 5)

MILLIARDERNE VÆLTER IND I GENMAB

Biotekselskabet Genmab får et overskud på 4,3 mia. kr. i andet kvartal efter en gigantisk engangsbetaling. Generelt går det så godt, at forventningerne for hele 2020 bliver hævet en smule. (Side 5)

ALKTOPCHEF ER TILFREDS

Allergikoncernen ALK har godt gang i forretningen, selv om den globale coronakrise fortsat giver udfordringer. Topchefen efterspørger dog mere transparens fra verdens regeringer. (Side 8)

NOVOZYMES FIK GLÆDE AF BEDRE VASKEPULVER MEN TABTE PÅ BIOBENZIN

Vaskepulver og benzin er de væsentligste årsager til Novozymes' regnskabstal. Pandemien har på den ene side har fået forbrugerne til at tage sig kærligere af deres tøj, men på den anden side forhindret dem i at bevæge sig ud på landevejene. (Side 9)

DFDS-KUNDER VENDER TILBAGE

Passagererne strømmer tilbage på de genåbnede ruter hos DFDS, og det får den danske færgekoncern til at opjustere forventningerne. (Side 9)

DANFOSS SER FREMAD EFTER MAVEPUSTER

Topchefen i Danmarks største industrivirksomhed, Danfoss, har brug for et intakt team til den fremgang, som koncernen står overfor. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder