Torsdagens aviser med ISS, Novo Nordisk og SAS

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

VIRUS KAN UDLØSE BØLGE AF NEDJUSTERINGER

Det er sandsynligt, at en række danske virksomheder må nedjustere på grund af coronavirusset. Det vurderer Danske Banks chefstrateg, Henrik Drusebjerg, og peger på virksomheder, som på en eller anden måde er globalt eksponerede. Carlsberg, Pandora og B&O kan stå for skud. (Forside, side 24-25)

MINUSRENTER I JYSKE BANKER KAN SÆTTE NY STANDARD FOR MARKEDET

Hårdt pres på forretningsmodellen får Sydbank til at følge Jyske Bank og give flere kunder negative renter på indlån. Det kan blive standard, spår Mybanker. (Side 6-7)

CYBERANGREB OG CORONA HOLDER ISS TILBAGE I 2020

Investorerne tog onsdag særdeles skidt imod nyt fra ISS, der har haft et udfordrende 2019 og sigter lavere end håbet på indtjeningen i 2020. (Side 8)

CORONA RYSTER GRUNDFOS DER NÆPPE KAN INDHENTE DET TABTE

Pumpegiganten Grundfos er hårdt ramt af coronakrisen, der kommer til at trække spor resten af året. Effekten på det vigtige kinesiske marked er nu så stor, at virksomheden formentlig ikke kan indhente det tabte. (Side 10)

DISCOVERY HOLDER DØREN PÅ KLEM FOR YOUSEE

To måneder efter Discovery og Yousee afbrød samarbejdet, åbner parterne for ny dialog. Men vilkårene skal være i orden, siger Discoverys topchef. (Side 12)

TI SELSKABER BETALER OVER EN TREDJEDEL AF AL SELSKABSSKAT

De åbne skattelister, der kan ses fra torsdag, afslører selskabsskatter for 61 mia. kr. Novo Nordisk og Danske Bank vil formentlig ligge i toppen igen i år. (Side 13)

NKT TABTE MERE END 700 MIO. KR. I 2019

Med et underskud på 715 mio. kr. ser 2019 ud til at blive det år, hvor NKT skrabede bunden. Der er tegn på, at kabelkoncernen vil gøre det bedre i år. (Side 14)

SAS' REGNSKAB MED CORONA, KURSDYK OG NY RUTEAFTALE

Coronavirusset har for alvor sat sig i SAS-aktien, der er faldet med 21 pct. siden fredag. Topchefen er dog stadigvæk forsigtig optimist. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

SYDBANK MENER VIRUS OG FINANSIEL URO BØR FÅ POLITIKERE TIL AT HANDLE

Midt i coronafrygt og uro på verdensmarkederne bør regeringen gøre brug af finanspolitikken, lyder det fra Sydbank-topchef Karen Frøsig, der mener, at negative renter har spillet fallit. (Forside, side 4-7)

MÆRSK GIVER FORMAND DET STØRSTE HONORAR I DANSK ERHVERVSTOP

Bestyrelsesformanden i A.P. Møller-Mærsk, Jm Hagemann Snabe, er den suverænt mest vellønnede bestyrelsesformand blandt de danske C25-selskaber. (Side 2)

ISS HAVDE VOKSEVÆRK OG TJENTE FÆRRE PENGE I 2019

Service- og rengøringsgiganten ISS havde i 2019, hvad topchef Jeff Gravenhorst beskriver som et blandet år. Takket været ISS' største kontrakt nogensinde hos Deutsche Telekom i Tyskland voksede ISS' omsætning. (Side 2)

VIRUS HAR KOSTET SAS 140 MIO. KR.

Flyvninger fra København til Kina bliver indstillet på grund af virusfaren. SAS siger, at situationen med coronavirusset kan blive yderst alvorlig, hvis smitten for alvor breder sig til Europa. (Side 7)

DANSKE BANK TABER KAMPEN OM BOLIGKUNDERNE

Efter et historisk stærkt konverteringsår står det klart, hvem der vinder og taber på realkreditmarkedet. Især Realkredit Danmark, der ejes af Danske Bank, bliver for tiden kørt over af rivalerne. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO-CHEF TILBAGE I DET BEDSTE SELSKAB

Efter en voldsom deroute året før har topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, gjort et solidt comeback og kan bryste sig af at have landets bedste omdømme i Infomedias analyse af de stærkeste CEO-brands. (Forside, side 6-8)

ECCO OG JYSK SATSER STORT I RUSLAND

Skokoncernen Ecco bruger over 1 mia. kr. på at overtage flere end 200 butikker i Rusland, hvor Jysk-kæden om kort tid også indleder en ekspansion. (Side 4)

INGEN PANIK HOS SAS

I SAS holder ledelsen skarpt øje med udviklingen i antallet af coronasmittede i Europa, men trods udbruddet i Sydeuropa mærker luftselskabet endnu ikke passagerernes frygt. (Side 10)

MINUS OG REKORDORDRER HOS NKT

Omsætningen falder for tredje år i træk i NKT, der dog kan melde om tykke ordrebøger. Den organiske vækst faldt med 10 pct. Bundlinjen tog også et dyk nedad og er endnu en gang i minus. (Side 10)

SVÆKKET UDSIGT GENNEMHULLER TILLIDEN TIL ISS

ISS-aktien styrtdykkede onsdag efter en nedjustering af vækstudsigterne, der kom totalt bag på investorer og analytikere. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder