Torsdagens danske avisuddrag med corona, elbiler og OECD

Udgivet den 17-09-2020  |  kl. 06:53  |  

BØRSEN

USIKKERHED FÅR SELSKABER TIL AT HOLDE PÅ BANKKREDIT

Flere danske selskaber beholder de kreditter, de tegnede, da coronakrisen ramte - på trods af at de stort set ikke har haft brug for dem. Topchef kalder det "historien om usikkerhed." (Forside + side 6-7)

ERHVERVSSTYRELSEN I VILDREDE OVER RENTESWAPS

Flere erhvervsordførere ønsker klare regler for, hvordan værdien på renteswaps skal opgøres. Børsen har bedt om klarhed fra Erhvervsstyrelsen, der ikke på nuværende tidspunkt kan svare på spørgsmålet. (Forside + side 12-13)

OECD: UMULIGT AT SE ENDE PÅ CORONAKRISEN

OECD venter ikke, at coronakrisen vil vende, før der bliver udviklet en vaccine mod virusset til størstedelen af verden. Cheføkonom i OECD mener, at det er umuligt at se en ende på krisen. (Forside + side 20-21)

KLIMARÅDET: BILKOMMISSION ER PESSIMISTISK MED ELBILER

Klimarådet erklærer sig uenig med regerings bilkommission og kalder den "for pessimistisk." Regeringens mål om 1 mio. elbiler i 2030 er klogt, mener klimarådet. (Forside + side 23)

STOR FORSKEL PÅ VINDERE OG TABERE I C25

Der er stor forskel på top og bund i det danske C25-indeks. Chefanalytiker kalder 2020 et ekstremt aktieår. En sektorrotation kan dog lave om på situationen. (Forside + side 24-25)

LOV OM KVIKLÅN GENFORHANDLES

Regeringen vil torsdag begynde genforhandlingerne af loven om kviklån. Lige nu betyder lovgivningen, at Arbejdernes Landsbank ikke kan være sponsor for Danmarks fodboldlandshold, da Danske Spil også er. (side 16)

VESTAS OG ROCKWOOL JUBLER OVER NYT EU-KLIMAMÅL

EU går efter at løfte klimamålet for 2030 fra 40 til "mindst 55 pct.", og det skaber begejstring hos både Vestas og Rockwool, der begge vil kæmpe for, at opjusteringen også sker i praksis. (side 22)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KINESISK ØKONOMI SER UD TIL AT BLIVE DEN STORE VINDER AF CORONAKRISEN

Den kinesiske økonomi ser efter hård krisestyring ud til at klare sig væsentligt bedre end verdens øvrige økonomiske stormagter. Landet tager dermed endnu et spring i sin jagt på Vestens økonomiske forspring (Forside, side 6-7)

CORONAKRISEN FÅR DAGLIGVAREKÆDER TIL AT SKRUE OP FOR DIGITALE SATSNINGER

Salget af fødevarer på nettet er accelereret under coronakrisen, og det får nu flere kæder til at satse yderligere på området. (side 4)

OECD OFFENTLIGGØR DYSTER PROGNOSE FOR 2021

Verdensøkonomien, der under coronakrisen har fået et hårdt slag, kan ikke se frem til nævneværdige forbedringer i 2021, spår en ny prognose fra OECD. (side 7)

DANSK PELSINDUSTRI BLØDER PENGE I SVAGT EKSPORTMARKED

Danmarks store pelsindustri er under coronakrisen vidne til en eksport i frit fald. Usolgte skind hober sig op, og minkavlerne ventes at nedsætte produktionen med 50 pct. næste år. (side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

FORMAND FOR BILKOMMISSION ADVARER MOD AT HÆNGE SIG I ANTALLET AF ELBILER

Regeringens støttepartier mener, at det er uambitiøst at gå efter 750.000 elbiler i 2030. Anders Eldrup, der er formand for elbilkommissionen mener, at der er kommet for meget fokus på selve tallet og ikke substansen. (Forside + side 4)

BANKERNES OVERSKUD SVINDER IND: SVÆKKER ARGUMENT FOR PENSIONS-UDSPIL

Et milliardoverskud i de danske banker har været centralt argument for at lade bankerne betale "Arne-pensionen." Nu Bankernes overskud er dog ved at svinde ind. (side 8)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder