Torsdagens danske avisuddrag med grøn energi, ATP og boliglovsændring

Udgivet den 05-12-2019  |  kl. 07:15  |  

BØRSEN

ENERGIGIGANTER SPÅR FREMTID I GRØN BRINT

Flere energigiganter ser en fremtid i såkaldt grøn brint, der vil gøre det muligt at lagre grøn energi og eliminere CO2-udledning fra flere områder. Ørsteds topchef, Henrik Poulsen, er begejstret for den grønne brint, men det er endnu "early days". (Forside + side 6-7)

STATEN SOLGTE SPILSELSKAB TILBAGE TIL EJERE: SKAL BETALE 40 PCT. MERE I SKAT

Først solgte staten spilselskabet Spilnu tilbage til stifterne og en kapitalfond, hvor salgsprisen var baseret på spilafgiften på 20 pct. Men med regeringens nye finanslov er spilafgiften steget til 28 pct., og de nye ejere skal nu betale 40 pct. mere i skat. (Forside + side 10-11)

GRØN FOND SKAL SKABE TUSINDVIS AF NYE JOB

Regeringen vil fordele 25 mia. kr. på tværs af fire fonde, der skal sætte pengene i grønne investeringer. Ambitionen er, at pengene skal være med til at skabe 27.000 nye arbejdspladser. (Forside + side 18-19)

ASTRALIS GÅR SNART PÅ MINI-BØRSEN: HYPE ELLER FREMTIDIG VINDER?

Det børsaktuelle e-sport-hold Astralis er på vej på børsen og er i forbindelse med sit overståede udbud blevet overtegnet med 77 pct. Der er dog uenighed om holdbarheden af e-sport som branche. (Forside + side 22-23)

FINTECH ER FINT - MEN BANKERNE INVESTERER IKKE

Selv om investeringer i fintech er steget markant de seneste år, står bankerne kun for en lille del. Det menes, at bankerne er bange for, at de ikke kan integrere nye fintech-løsninger med deres eksisterende systemer. Bankerne er uenige om årsagen. (side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ATP'S FORRETNINGSMODEL TRUES AF DEN LAVE RENTE

ATP er så presset af den lave rente, at tiden er inde til at foretage omfattende ændringer i pensionsselskabets forretningsmodel, hvis ikke danskerne skal flytte deres penge til et andet institut. Det vurderer Jesper Rangvid fra CBS. (Forside + side 6-7)

DANSK MODEKONCERN VIL ÅBNE 300 NYE BUTIKKER I EUROPA

Den danske modekoncern Bestseller vil åbne 300 nye butikker i Europa. I forvejen har koncernen 730 butikker på 14 markeder i Europa, hvoraf 125 af dem er blevet åbnet det seneste år. (Side 4)

DANSK ROBOTSELSKAB FÅR 80 MIO. INVESTORKRONER

Det danske robotselskab Blue Ocean Robotics vil med en ny indsprøjtning på 80 mio. kr. sælge robotter til hele verden. Selskabet har holdt sig til lokale investorer trods stor interesse fra udlandet. (Side 8)

KIRKBI INVESTERER MILLIARDER I KINESISK LEGOLAND

Lego-familiens pengetank, Kirkbi, er gået sammen med forlystelseskoncernen Merlin Entertainments, kinesiske myndigheder og en kinesisk partner om at bygge en Legoland-park i Shanghai. (side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

BOLIGMINISTER VIL STOPPE BOLIGSPEKULANTER MED NYT LOVUDSPIL

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil med en ændring i boligloven sætte en stopper for boligspekulanter og bremse huslejestigninger. Udspillet er udviklet med Blackstone i tankerne, mener ekspert. (Forside + side 10-11)

PROFESSOR: ATP ER VED AT UDSPILLE SIN ROLLE

ATP er ved at udspille sin egen rolle som pensionskasse for danskerne. Sådan lyder vurderingen fra CBS-professor Jesper Rangvid, der betvivler pensionsselskabets forretningsmodel. (side 4-5)

REGERINGEN VIL SÆTTE SKUB I GRØNNE INVESTERINGER MED NY FOND

Den nye finanslov betyder 25 mia. kr. til en grøn fremtidsfond, der især skal gå til internationale grønne projekter inden for vind. Fonden roses af et fagforbund, mens Venstre mener, at der er tale om at pynte sig med lånte fjer. (side 12)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder