Torsdagens obligationer: Renter holder fast i laveste niveau siden marts

Udgivet den 07-12-2023  |  kl. 17:02  |  

De danske obligationsrenter kravler torsdag nærmest sidelæns, og dermed holder de fast i det laveste niveau siden marts.

Efter udsving over dagen endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,46 pct., som er 1 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag. Renten dykkede tidligere på dagen til 2,43 pct. og toppede i 2,49 pct.

Dagen bød på flere nøgletal fra udlandet, herunder nyt om beskæftigelsen i USA, før den officielle jobrapport lægges frem fredag.

I sidste uge meldte 220.000 amerikanere sig som førstegangsledige, hvilket var helt på linje med forventningerne blandt økonomer. Ugen før meldte 219.000 sig ledige for første gang, viste et revideret tal. I den afgørende jobrapport fredag ventes en stigning i jobskabelsen uden for landbruget til 185.000 fra 150.000 måneden før.

Fra Tyskland stod den tidligere på dagen på tal for den tyske industriproduktion, der igen aftog i oktober, hvor der ellers var ventet en lille fremgang. Samlet gik den tilbage med 0,4 pct. mod en ventet vækst på 0,2 pct. Det er sjette måned i træk, at den tyske industriproduktion svækkes.

I formiddagstimerne stod det desuden klart, at økonomien i eurozonen er skrumpet i tredje kvartal. Det kom dog ikke som en overraskelse, når man ser på andre indikatorer for økonomien, lød vurderingen fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Erhvervstilliden ligger meget svagt til, og der har været rigeligt med modvind i form af højere priser og stigende renter. Økonomien i eurozonen har stået mere eller mindre stille i et år, og det er dybest set fint klaret i lyset af den stride modvind, skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Dugfriske tal fra Eurostat viser, at bruttonationalprodukt, BNP, i eurozonen gik tilbage med 0,1 pct. i tredje kvartal. I andet kvartal steg væksten 0,1 pct., og størrelsen på økonomien er uændret i forhold til for et år siden.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder