Triste tider for teleudstyrsaktier

Udgivet den 07-09-2001  |  kl. 11:32  |  

Det ser sort ud for teleudstyrsbranchen. Store virksomheder som Alcatel, Nokia og Ericsson har åndenød og ser derfor deres aktiekurser dykke i disse dage.

- Der er flere årsager til, at det går skidt for teleudstyrsbranchen. Generelt har mange af deres kunder - teleselskaberne - købt for stort ind for lånte penge, herunder de mange dyre UMTS-licenser i Europa. En anden årsag er, at væksten i efterspørgslen på teleydelser er faldet, fortæller portefølje manager René Ebbesen fra Danske Capital.

Teleudstyrsbranchen er repræsenteret i Danske Invest's afdeling Europaindeks, Europa, Verdensindeks, Teknologi, Verden, Euro Stocks 50 og Vision.

- For tiden er der ikke mange lyspunkter i telesektoren. Derfor har vi færre aktier i teleudstyrsproducenterne end de indeks, vi måler afdelingerne op mod. Vi er bekymrede for udviklingen. Derfor følger vi virksomhederne tæt, siger René Ebbesen.

Finanshuset Merrill Lynch peger også fingeren nedad. De forudser, at det globale salg af trådløst telefonudstyr vil falde 5 pct. til næste år.

Udgivet af: NPinvestordk