Tryg/Nordea: Anbefaling hæves til "køb" fra "hold"

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 08:36  |  
Arkiv: Foto

Tryg får løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af Nordea, der har set nærmere på aktien i den danske forsikringskoncern.

I en analyse fremhæver den skandinaviske storbank den defensive kvalitet af Trygs forretning inden for skadesforsikringer.

Tryg har den største markedsandel inden for skadesforsikringer i Danmark, mens Topdanmark følger lige efter.

Samtidig vurderer Nordea også, at der er en mulighed for, at rentabiliteten i Trygs erhvervsforretning kan forbedres.

Finanshuset fremhæver, at Trygs kapitalstruktur sikrer, at aktionærerne generelt kan glæde sig over at få udbetalt pæne dividender hvert år.

- Vi mener, at Trygs solvensposition er stærk, hvilket tillader selskabet at betale et højt, voksende udbytte år efter år med et potentiale for yderligere særlige dividender, skriver Nordea i analysen.

Finanshuset har fastsat et kursmål på 210 kr. for aktien i Tryg. Det indikerer et stigningspotentiale på næsten 11 pct. af tirsdagens lukkekurs på 189,60 kr.

Siden årets start er aktien i det danske forsikringskoncern dog bakket med 4 pct.

Aktien kom dog særdeles godt fra start i januar i år, og den 22. i årets første måned lå aktien med en kurs på 217,20 kr. Siden da er aktien faldet med omkring 15 pct.

Ifølge Nordea bliver aktien i Tryg normalt anset for at være en "sikker havn", men tingene har ændret sig en smule de seneste måneder, hvor coronakrisen også har ramt finansmarkederne.

- Den underliggende indtjening i skadesforsikring er upåvirket af Covid-19, men investeringsresultatet var så svagt i første kvartal, at Tryg var nødt til at udskyde beslutningen om, hvorvidt der skal udbetales et kvartalsudbytte for første kvartal, påpeger finanshuset i analysen.

Tryg fortalte i slutningen af marts, at selskabet i år har valgt at gå over til årligt udbytte fra tidligere kvartalsvise udlodninger.

- Baseret på den aktuelle, ekstraordinære situation mener vi, at det er i alle vores interessenters interesse at være forsigtige, indtil den makroøkonomiske situation er stabiliseret, sagde bestyrelsesformand Jukka Pertola dengang i en meddelelse.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder