Tunge administrationer koster pensionskunder dyrt mener ekspert

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 08:18  |  

Høje omkostninger til administration koster de danske pensionskunder dyrt, mener pensionsekspert ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Hvis administrationn blev mere effektiv, kunne det årligt give trecifrede millionbesparelser til de 2,7 mio. danskere, der sparer op i landets store pensionskasser, mener Jørgen Svendsen, der er partner ved aktuar- og forsikringsmæglerfirmaet AFPR, skriver mediet.

Han anslår, at der årligt kan være besparelser for 328 mio. kr. at hente, hvis de største pensionskasser havde administrationsomkosnitnger så billige, som eksempelvis Industriens Pension, der er den mest effektive pensionskasse på det punkt.

- Forskellene er meget store, og nogle er ganske enkelt bedre til at administrere end andre. Det er ikke i medlemmernes interesse med en masse dyre og ineffektive pensionskasser, siger Jørgen Svendsen til Jyllands-Posten Erhverv.

Han mener, at arbejdsmarkedspensionskasserne skal lægges sammen og dermed effektiviseres.

- Hvis alle pensionsprodukterne i de forskellige pensionskasser var helt ens, ville det da sikkert være billigere at samle det hele ét sted. Men sådan forholder det sig bare ikke i virkeligheden. Der er jo en grund til, at vi har forskellige banker og aviser, som i princippet laver det samme, men alligevel adskiller sig fra hinanden, siger Kim Simonsen, der er forbundsformand i HK, til Jyllands-Posten Erhverv.

Originartikel: Jyllands-Posten Erhverv, 10. august 2020, side 34.

/ritzau/FINANS

Katy Wang

Relaterede nyheder