USA/åbning: Biotekselskab fordobles i værdi efter salg til Merck

Udgivet den 09-12-2019  |  kl. 15:48  |  

De amerikanske aktier er startet blandet mandag, hvor humøret på børserne i Europa også er til den svage side.

Efter kort tids handel ligger et par af de ledende indeks på Wall Street, S&P 500 og Nasdaq, begge 0,1 pct. lavere, mens Dow Jones stiger en anelse.

Fra morgenstunden blev markedet mødt af svage eksporttal fra Kina, og det sker på vej ind i en ny potentielt afgørende uge for handelskrigen, idet der søndag træder nye toldsatser fra USA i kraft, medmindre der sker ændringer inden da.

Derfor vil handlerne i løbet af ugen holde godt øje med flere signaler fra den front, og derudover venter der også endnu et rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag kulminerer med en udmelding om den ledende rente.

Her er forventningen blandt økonomerne lige nu, at Federal Reserve fastholder spændet på 1,50-1,75 pct. trods fortsat pres fra USA's præsident, Donald Trump, der kræver en mere lempelig linje fra centralbanken.

Kigger man frem mod næste år, er der dog fortsat forventning i markedet om, at renten skal endnu længere ned, afslører handlen med fed funds-futures.

APPLE FÅR NY KØBSANBEFALING EFTER REKORD

Fredag sluttede teknologikæmpen Apple i rekord med sin stigning på 1,9 pct. til 270,71 dollar.

Siden har China Renaissance indledt dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 342 dollar.

Lidt af begejstringen fra fredag bliver dog alligevel fjernet i mandagens tidlige handel, hvor Apple-aktien falder marginalt med 0,4 pct. til 269,53 dollar.

Noget værre går det for supermarkedskæden Macy's, der falder med 1,5 pct. til 14,92 dollar fra start mandag.

Det sker, efter at selskabet har fået sænket sin anbefaling hos storbanken Goldman Sachs, der skærer til "sælg" fra "neutral" og sætter kursmålet ned til 12 dollar fra 17 dollar.

Det er primært svage udsigter for detailaktiviteterne, der mere end opvejer omkostningsbesparelserne i selskabet, der får Goldman Sachs til at nedgradere aktien, skriver Bloomberg News.

På anbefalingssiden er der også pres på konglomeratet 3M, der er mest kendt for post it-notesblokkene.

Her har Citigroup sænket anbefalingen til "neutral" fra "køb", og aktien falder med 1 pct. til 169,67 dollar i den tidlige handel.

BIOTEKSELSKAB TAGER RAKETTEN EFTER SALG TIL MERCK

For biotekselskabet Arqule er mandag en rigtig god dag, efter at medicinalkæmpen Merck har indgået en aftale om at købe selskabet for 20 dollar per aktie - eller sammenlagt omtrent 2,7 mia. dollar.

Buddet ligger 107 pct. højere end fredagens slutkurs for Arqule, som også sendes op med over 100 pct. til i omegnen af købsprisen fra start mandag.

Merck fortæller, at opkøbet sker med henblik på at styrke selskabets pipeline på kræftområdet med præcisionsmedicin.

Også Bluebird, der opererer i samme sektor, var længe i god form i mandagens formarked, efter at biotekselskabet sammen med partneren Bristol-Myers Squibb har fremlagt positive studieresultater med en lægemiddelkandidat mod knoglemarvskræft.

Det er sket i forbindelse med store amerikansk ASH-konference, der løber af stablen i disse dage.

I den tidlige handel er begejstringen dog igen forduftet, og aktien falder med 1,5 pct. til 78,32 dollar. Bristol-Myers-aktien lægger omvendt 1,1 pct. til værdien og stiger til 60,60 dollar.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder