USA/åbning: Brede stigninger fra ugens start

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 15:44  |  

Stemningen er høj fra åbningen på Wall Street mandag, hvor frygten for effekterne af covid-19 er skubbet i baggrunden, og selv flyselskaberne vinder terræn.

American Airlines stiger 2,2 pct., efter at selskabet ifølge Reuters har meddelt, at det har sikret sig et lån på 5,5 mia. dollar, og har adgang til et ekstralån på op til 2 mia. dollar i oktober, afhængig af fordelingen af en statslig lånepakke til luftfartsindustrien på 25 mia. dollar.

Også United Airlines ligger 2,6 pct. højere.

På indeksniveau stiger S&P 500-indekset med 1,5 pct. Også Dow Jones-indekset ligger til en gevinst på 1,5 pct., og Nasdaq-indekset ligger 1,4 pct. højere.

Fremgangen følger en god udvikling fredag, hvor S&P 500-indekset endte 1,6 pct. højere, hvilket begrænsede ugens fald til 0,6 pct.

Nasdaq klarede sig bedre med et plus på 2,3 pct., da det var de store teknologinavne, som løftede markedet. Nasdaq gik dermed samlet frem med 1,1 pct. i sidste uge. For Dow Jones-indekset endte sidste uge med et fald på 1,7 pct.

Der er mandag igen fremgang i de store teknologinavne som Alphabet, Amazon, Apple og Netflix, der stiger 1,3-1,5 pct. Ifølge Reuters anses de store teknologinavne som relativt sikre aktier under coronakrisen, og mange af selskaberne har da også klaret sig fint igennem.

BEGRÆNSNINGER PÅ CHIPSEKTOREN

Chipsektoren klarer nogenlunde frisag efter ny handelsfnidder, da USA ifølge Reuters vil begrænse eksport til Kinas største chipproducent SMIC for at forhindre militær anvendelse.

Chiprelaterede aktier som Lam Research, Applied Materials og KLA Tencor ligger alle i underkanten af 1 pct. højere.

Boeing er i medvind og stiger 2,4 pct., ved udsigt til at luftfartsmyndighederne denne uge skal gennemføre en evalueringsflyvning med 737 Max, der har været sat på landjorden efter to flystyrt i 2018 og 2019. Det skriver Reuters.

OPKØB OG FUSIONER I FOKUS

Der er mandag ifølge Investing.com også opmærksomhed om nye opkøb og fusioner.

Den amerikanske jernmalmvirksomhed Cleveland-Cliffs stiger næsten 9 pct. oven på en aftale om køb af aktiver for 1,4 mia. dollar fra verdens største stålvirksomhed Arcelormittal.

Caesars Entertaiment er desuden i fremskredne forhandlinger om køb af det britiske forlag William Hill, og energiselskabet Devon Energy har indgået aftale om køb af WPX Energy for 2,56 mia. dollar.

Caesars Entertainment falder 1,5 pct., WPX ligger 6,5 pct. højere, og Devon stiger 4,8 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder