USA/åbning: Coronas hærgen holder fortsat aktierne nede

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 15:44  |  

Advarsler fra flere af de største amerikanske selskaber om negativ effekt af udbredelsen af coronavirusset bidrager torsdag til at sende det amerikanske aktiemarked i retning af sjette dag med fald for det brede S&P 500-indeks.

Generelt får bekymring i anledning af den accelererende spredning af virusset handlerne til at satse på guld, statsobligationer frem og andre sikre investeringer, mens der ses skævt til de risikobetonede aktier.

S&P 500-indekset åbner torsdagen amerikanske aktiehandel med et minus på 1,9 pct., og for henholdsvis Dow Jones-indekset og for Nasdaq-indekset er der tale om fald på 1,7 pct. og 2,3 pct. fra handelsstart. Dow Jones-indekset er dermed faldet 10 pct. fra toppen, der blev nået for 14 dage siden.

I USA er det særligt skræmmende, at et tilfælde af corona-smitte i Californien angiveligt ikke kan forbindes med en smitterelateret rejsehistorik for patienten eller møde med andre smittede.

- Hvis spredningen af virus øges indenlands, kan det blive strået, der knækker ryggen på markedet, udtaler strateg hos Axicorp Stephen Innes til Reuters.

BEKYMREDE SELSKABER

Fra storbanker som Citigroup og Goldman Sachs kommer advarsler om fortsat tilbagegang, og et niveau omkring 2900 for S&P 500-indekset vil ikke overraske Goldman ifølge Dow Jones Newswires. Onsdag lukkede indekset i 3116,39.

Et antal store amerikanske selskabet har varslet negativ effekt af virusudbruddet for deres omsætning og resultater. Deriblandt Apple, Mastercard og United Airlines. Aktier i de tre selskaber falder henholdsvis 2,7 pct., 4,7 pct. og 7,1 pct. fra handelsstart.

Verdens største softwarekoncern, Microsoft, nedjusterede onsdag aften sine forventninger til det igangværende tredje kvartal. Nedjusteringen var dog forbeholdt et enkelt forretningsområde, som er ramt af virusudbruddet i Kina.

- Vi venter ikke at kunne nå prognosen for segmentet More Personal Computing i tredje kvartal af finansåret 2021, da Windows OEM og Surface er mere negativt påvirket end antaget, skriver Microsoft i en meddelelse.

"More Personal Computing" omfatter salg af styresystemet Windows, søgeindtægter fra Bing, salget af Xbox, salget af laptop-computere, herunder topmodellen "Surface", og salget af PC-tilbehør.

Aktien taber 2,5 pct. i den indledende handel

Betalingstjenesten Paypal har umiddelbart før handelsstart oplyst om relativt afdæmpede effekter af virusudbruddet, der formentlig vil reducere omsætningsvæksten med omkring 1 pct.point i dette kvartal.

- En stærkere udvikling i dette kvartal indtil dags dato afbøder delvist dennegative effekt, skriver Paypal.

Aktien i Paypal falder 0,9 pct. i fra handelsstart.

BEST BUY BALANCERER

Heller ikke elektronikkæden Best Buy formår at stige, men falder 3,1 pct. trods rapportering af et stærkt fjerde kvartal af 2019/20, hvor såvel indtjening som salgsfremgangen i butikker, der har været åbne i mindst et år, slog analytikerforventningerne.

Best Buy, venter i regnskabsåret 2020/21 et overskud per aktie på 6,10-6,30 dollar per aktie. Ifølge Factset havde analytikerne ventet et plus på 6,26 dollar per aktie.

Amerikanske Booking Holdings, som blandt andet ejer hotelsitet booking.com, skuffede onsdag aften med en svag prognose for første kvartal, men torsdag stiger aktien 0,5 pct. højere.

Booking venter et justeret overskud i intervallet mellem 9,05 og 9,65 dollar per aktie, mens analytikerne ventede et overskud på 11,86 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News.

Samtidig ses omsætningen falde med mellem 3 og 7 pct. i kvartalet på årsbasis.

- Coronavirusset har haft en betydelig negativ effekt på tværs af vores forretning i første kvartal. Det er ikke muligt at forudsige, hvor, og i hvilken grad, udbrud af coronavirus vil forstyrre rejsepartnere, skriver koncernen i sit regnskab.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder