USA/åbning: Fremgang at spore efter fire dages fald

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 15:55  |  

Efter fire dages udsalg på det amerikanske aktiemarked er pilen nu vendt - og de tre ledende aktieindeks ligger med plusser på op til 1,1 pct. kort efter åbningen onsdag.

Stigningerne kommer, efter at det brede S&P 500-indeks sluttede med et minus på 3,0 pct. tirsdag. Det teknologitunge Nasdaq tabte samtidig 2,8 pct., mens Dow Jones-indekset mistede 3,2 pct.

Mandag faldt indeksene med 3,4-3,7 pct., og S&P 500 var tirsdag efter lukketid 7,6 pct. fra sin rekord, som blev sat for mindre end en uge siden.

Onsdag starter S&P 500-indekset med at stige med 0,9 pct. til indeks 3155,1, Nasdaq stiger med 1,1 pct. til 9066,2, og Dow Jones øger med 0,8 pct. til 27.316,6.

Inden den amerikanske handel gik i gang, var chefen for Verdenssundhedsorganisationen, WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ude at kalde den pludselige stigning i antallet af smittede med coronavirus i lande som Italien, Iran og Sydkorea for "dybt bekymrende". Men vurderingen er fortsat, at virusset kan inddæmmes, og det dermed ikke betegnes som en pandemi endnu.

- At bruge ordet pandemi lemfældigt gavner ikke nogen. Det indebærer en væsentlig risiko i forhold til at forstærke unødvendig og ubegrundet frygt, siger han.

Flere end 80.000 mennesker er blevet smittet med coronavirusset, der først blev registreret i den kinesiske Hubei-provins.

VEGANERAKTIE I PLUS

Investorerne sender aktien i Walt Disney ned med 0,5 pct. efter de første handler - oven på nyheden om, at Robert Iger træder tilbage som topchef og overlader stolen til Bob Chapek, der kommer fra en stillig som chef for Disneys Parks.

Modsat går det for veganeraktien Beyond Meat, der stiger med 4,4 pct., efter at Starbucks ifølge Reuters har meddelt, at kæden i sine canadiske butikker vil begynde at sælge selskabets planbaserede morgenmadssandwich fra næste uge.

Og så er elselskabet Ameren kommet med regnskab for fjerde kvartal før åbningen af aktiemarkedet. Det viser en justeret indtjening per aktie på 38 cent mod ventet 28 cent ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Aktien stiger 1,3 pct. onsdag morgen amerikansk tid.

LOWE'S STIGER EFTER REGNSKAB

Tal fra detailselskabet Lowe's viste et skuffede salg i fjerde kvartal, og forventningerne til indeværende regnskabsår var heller ikke at råbe hurra for.

I fjerde kvartal, som dækker november, december og januar, havde Lowe's, som har en stor rival i Home Depot, en vækst i det sammenlignelige salg på 2,5 pct. Det var under forventningerne om en stigning på 3,6 pct. ifølge IBES-data fra Refinitiv, skriver Reuters.

Også prognosen for 2020/21 skuffer, idet selskabet venter en indtjening på 6,45-6,65 dollar per aktie mod estimeret 6,67 dollar af analytikerne. Forventningerne til omsætningsvæksten lyder på 2,5-3,0 pct. for året, mens analytikerne her havde estimeret 2,9 pct. på forhånd.

I kvartalet tjente Lowe's 509 mio. dollar på bundlinjen mod et underskud på 824 mio. dollar i samme periode året før, da det nedskrev på sine canadiske aktiviteter.

Det er nok til, at investorerne sender aktien op med 0,9 pct. fra åbning.

Byggemarkedskæden Home Depot kom med regnskab tirsdag, hvor den sammenlignelige salgsvækst var på 5,2 pct., hvilket var over analytikerkonsensus på 4,7 pct.

Siden regnskabet har finanshuset Raymond James hævet kursmålet til 270 dollar fra 250 dollar og gentaget anbefalingen "outperform".

Aktien falder dog 0,3 pct. fra handelsstart onsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder