USA/åbning: Højere aktier efter lettelsens suk over inflationstal

Udgivet den 10-05-2023  |  kl. 15:43  |  

De amerikanske aktier åbnede højere onsdag, efter at markedet drog et lettelsen suk over inflationstallene fra USA for april, der landede stort set som ventet.

I baggrunden lurer dog fortsat den manglende løsning på gældsloftsproblematikken, som tirsdag ingen løsning fandt. De to parter, præsident Joe Biden og formanden for repræsentanternes hus, Kevin McCarthy, er dog engie om at mødes igen.

Det brede S&P 500-indeks stiger efter knap ti minutters handel 0,8 pct. efter et fald tirsdag på 0,5 pct.. Det teknologidominerede Nasdaq-indeks stiger 1,1 pct. efter et fald på 0,6 pct, og Dow Jones, der tirsdag tabte 0,2 pct., stiger 0,5 pct.

Før de amerikanske inflationstal gav futureskurserne forventninger om mindre fald.

Den amerikanske inflation kom ind stort set som ventet i april. Forbrugerpriserne steg 4,9 pct. på årsbasis mod ventet 5,0 som i marts. Kerneforbrugerpriserne derimod kom ind som ventet, da de på årsbasis steg 5,5 pct. lidt mindre end i marts, hvor stigningen var 5,6 pct.

Dagens tal er et skridt i den rigtige retning og markerer den mindste årlige stigning i omkring to år, men er stadig et godt stykke over niveauerne før pandemien og den amerikanske centralbanks mål om 2 pct.

Selvom regnskabssæsonen i USA er ved at ebbe ud, er der nogle tirsdagens regnskaber., der landede efter børstid, der skal bedømmes i onsdagens handel.

AIRBNB DYKKER

Airbnb falder 11,9 pct. til 112,01 dollar i formarkedet, efter at selskabet fremlagde en skuffende prognose for andet kvartal.

Her venter udlejningsportalen en omsætning på 2,35-2,45 mia. dollar, mens der blandt analytikerne var ventet en toplinje på 2,42 mia. dollar.

Det viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Første kvartal endte ellers en kende over det ventede, da Airbnb realiserede en omsætning på 1,82 mia. dollar mod ventet 1,79 mia. dollar, mens den justerede driftsindtjening, EBITDA, landede på 262 mio. dollar. Her var der på forhånd ventet 259,4 mio. dollar hos analytikerne.

RIVIAN SENDES OP

Den amerikanske elbilproducent Rivian kom gennem første kvartal med et mindre underskud end ventet blandt analytikerne. Det sender aktien op med 9,8 pct. til 15,22 dollar onsdag.

Det justerede underskud per aktie lød i første kvartal på 1,25 dollar, mens analytikerne ifølge konsensusestimaterne indsamlet af Bloomberg havde ventet et underskud på 1,56 dollar.

Omsætningen var nogenlunde på linje med det ventede.

TWILIO FALDER

Twilio, der udvikler løsninger til internet infrastruktur, skuffede markedet sent tirsdag, da selskabet nu venter lavere omsætning i andet kvartal, grundet faldende efterspørgsel efter cloud løsninger. Det sender aktien ned med 14,3 pct. til 47,95 dollar.

DISNEY PÅ VEJ

Regnskabssæsonen i USA ebber ud. Der er dog efter amerikansk børstid tal fra Disney-koncernen. Aktien ligger i 103,04 dollar - 0,9 pct. højere end tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯