USA/åbning: Lille comeback - Nike og Tesla retter op

Udgivet den 11-04-2024  |  kl. 15:39  |  

Stemningen er vendt på Wall Street torsdag, oven på et afdæmpet indeks for produktpriserne og efter at Den Europæiske Centralbank i sin rentemeddelelse har indført en ny passage, der tyder på, at den europæiske rente kan blive sænket om nogle måneder.

De toneangivende indeks åbner alle i plus oven på store fald onsdag i kølvandet af skuffende inflationstal fra USA i marts. Inflationen tiltog mod forventning, og det virker til at have skudt en amerikanske rentenedsættelse til hjørne.

I Europa forholder det sig imidlertid anderledes.

- I pressemeddelelsen står der direkte, at det under en række forudsætninger "vil være passende at reducere det nuværende niveau af pengepolitisk stramhed", skriver Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank i en kommentar.

Futures gik dog først i plus efter offentliggørelsen af det amerikanske produktprisindeks, der viste en afdæmpet stigningstakt på 2,1 pct. på årsbasis mod ventet 2,2 pct., og tilbød noget lettelse oven på den forskrækkelse, inflationstallene udløste onsdag.

S&P 500-indekset er åbnet 0,2 pct. højere, Dow Jones-indekset stiger 0,1 pct., og Nasdaq-indekset ligger 0,4 pct. højere.

Onsdag dykkede S&P 500-indekset 1,0 pct.

NIKE LØFTET AF BANK OF AMERICA

Blandt enkeltaktierne er der torsdag fokus på Nike, efter at Bank of America har hævet sin anbefaling til "køb". Det sker med henvisning til, at konsensus - det vil sige analytikerkorpsets gennemsnitlige indtjeningsestimater for Nike - endelig ser opnåelige ud.

Nike, der er faldet 18 pct. i år, stiger 3 pct. fra åbningen

Appetit er der også på Apple, som JPMorgan ser muligheder i. Banken mener, at stemningen om aktien er i bedring blandt store hedgefonde, og forudser stigende appetit på, at købe nye iPhones i forbindelse med udbredelsen af kunstig intelligens, skriver Bloomberg.

Banken gentager anbefalingen "overvægt", men sænker kursmålet til 210 dollar fra 215 dollar.

Apple stiger 0,3 pct. fra åbningen.

Blandt de øvrige store navne stiger Tesla 1,3 pct. oven på et fald på næsten 3 pct. onsdag.

Nvidia, der onsdag gik mod strømmen og steg 2 pct. oven på lovende salgstal fra chipkæmpen Taiwan Semiconductor Manufacturing, fortsætter op med 1,5 pct.

BRUGTVOGNSFORHANDLER SKROTTES

For Carmax byder åbningen på et kursfald på næsten 9 pct. oven på et skuffende regnskab.

Brugtvognsforhandleren skuffer blandt andet med omsætningen, der i det forskudte fjerde kvartal er faldet med 1,7 pct. til 5,63 mia. dollar. Analytikere adspurgt af Bloomberg News havde sat næsen op efter 5,82 mia. dollar.

Både salget af brugte biler på 4,5 mia. dollar og engrossalget på 0,97 mia. dollar er lavere end analytikernes skøn på henholdsvis 4,6 mia. og 1,05 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie er i kvartalet faldet til 32 cent fra 44 cent, mens analytikerne havde sat næsen op efter en lille fremgang til 45 cent.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯