USA/åbning: Røde markeder efter byge af nøgletal - smæk til detail

Udgivet den 24-11-2021  |  kl. 15:47  |  

De amerikanske markeder bliver onsdag sendt ned fra åbningen efter en strøm af nøgletal, hvor navnlig BNP-væksten skuffede i tredje kvartal.

Der er en presset stemning på de amerikanske aktiemarkeder forud for Thanksgiving og Black Friday, hvor markederne er lukkede i USA. Navnlig detailsektoren får smæk, hvor butikskæden Nordstrom og tøjproducenten Gap sendes gevaldigt ned.

Det brede S&P 500-indeks åbner med et fald på 0,5 pct., mens Nasdaq dykker 0,7 pct. og Dow Jones falder 0,6 pct.

BNP-væksten viste sig i tredje kvartal en spids lavere end ventet, da væksten på årsbasis landede på 2,1 pct. mod ventet 2,2 pct. Ordreindgangen af varige faldt også mere end ventet, mens der omvendt var færre nytilmeldte ledige end ventet.

PCE-kerneprisindekset voksede som ventet, mens privatforbruget viste sig lidt højere, end analytikerne havde forudset.

Dagens vigtigste nøgletal er imidlertid PCE-kerneprisdeflatoren for oktober. Deflatoren er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsbarometer.

Her er der ventet en stigning i barometeret til 4,1 pct. På månedsbasis er der ventet en stigning til 0,4 pct.

Højere forbrugerpriser kan resultere i et fremskyndet renteløft fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Meget apropos vil markedsdeltagernes øjne hvile på onsdagens referat fra Federal Reserves rentemøde fra den 2. og 3. november, hvor der vil blive ledt efter indikationer for tempoet for neddroslingen af centralbankens aktivopkøbsprogram.

DEERE SLÅR FORVENTNINGER

Den amerikanske industrikoncern Deere, som er kendt for sine landbrugsmaskiner, har onsdag før den amerikanske børsåbning leveret et nydeligt regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2020/21.

I kvartalet øgede Deere omsætningen med 16 pct. til 11,3 mia. dollar, hvilket var lidt over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 10,48 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie på 4,12 dollar var også over analytikerkonsensus, som lå på 3,87 dollar.

I 2021/22 venter selskabet et nettoresultat på 6,5-7,0 mia. dollar, mens der på forhånd var estimeret 6,66 mia. dollar af analytikerne.

Aktien åbner med et plus på 4,2 pct.

STOR NEDTUR TIL DETAILFORHANDLERE

Stormagasinkæden Nordstrom brager ned i fra start, efter at detailforhandleren har advaret om svindende bundlinjer som følge af stigende lønomkostninger samt varemangel forud for de amerikanske højtider.

Aktien dykker 22,8 pct.

Også Gap får kurssmæk, efter at tøjproducenten har skruet ned for sine forventninger til regnskabsåret som følge af udfordringer med forsyningskæderne, der ventes at koste op mod 650 mio. dollar på toplinjen.

Aktien falder 21,7 pct.

COMPUTERPRODUCENTER TIL VEJRS

Den amerikanske computerproducent Dell leverede tirsdag regnskab for tredje kvartal efter børslukning.

Omsætningen steg i tredje kvartal med 21 pct. til 28,41 mia. dollar mod ventede 26,81 mia. dollar.

Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 3,41 mia. dollar, mens der her var ventet 3,23 mia. dollar, og det justerede overskud per aktie på 2,37 dollar, mod 2,03 dollar et år før, var ligeledes bedre end spåede 2,23 dollar.

Aktien stiger 2 pct. fra start.

I samme boldgade leverede den amerikanske producent af computere og printere HP også et bedre end ventet regnskab for sit fjerde kvartal, løftet af et PC-salg over forventning.

HP så i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 9 pct. til 16,68 mia. dollar mod ventede 15,43 mia. dollar.

Aktien går frem med 8,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder