USA/åbning: Teknologiaktierne kommer lidt igen efter rød uge

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 15:45  |  

Nasdaq-indekset kommer lidt igen efter en meget sur uge for de højtflyvende teknologiaktier, idet renternes himmelflugt tager sig en lille puster.

- Samlet set er investeringscasen for aktier stadig okay, men ikke spektakulær, siger Joseph Little, global aktiestrateg hos HSBC Asset Management, til Bloomberg News.

Aktierne er dykket i denne uge, hvilket skyldes en stor stigning i statsobligationsrenterne og bekymringer om, at markederne er overophedet.

Det skorter dog ikke på investeringsstrateger, der minder klienterne om, at hurtigere økonomisk vækst er en positiv drivkraft for aktier samtidig med at obligationsrenterne fortsat er lave i historisk målestok.

- Vi venter ikke, at stigningen i renterne vil afspore aktieopturen, siger Mark Haefele, investeringschef hos UBS' formueforvaltning, til Bloomberg News.

Nasdaq-indekset åbner med en stigning på 0,9 pct. efter torsdagens dyk på 3,5 pct. S&P 500-indekset stiger 0,4 pct. og Dow Jones-indekset taber 0,4 pct.

De store teknologiaktier får et rebound med plusser på 1,6 pct. til Apple og 1,4 pct. til Microsoft.

Energiaktierne har været flyvende i de seneste uger på udsigten til genåbning af økonomien, men fredag er der udsigt til gevinsthjemtagning i de store olieselskaber.

Exxon Mobil åbner 2 pct. lavere og Chevron falder med 1,9 pct.

Der er også pres på mineselskaberne med minusser på 2,7 pct. til Freeport Mcmoran og 1,4 pct. til Newmont.

Priserne på olie og metaller falder tilbage efter de seneste ugers voldsomme optur samt efter en markant stigning i den amerikanske dollar.

REGNSKABER FRA ONLINESELSKABER

Amerikanske Airbnb, som formidler korttidsudlejning af værelser, lejligheder og huse, måtte i sit fjerde kvartal konstatere, at rejseaktiviteten på grund af coronapandemien er faldet, og det satte sig i omsætningen, som bakkede kraftigt.

Dog ikke helt så meget som ventet, og det tyder på en vis modstandsdygtighed i forretningen.

Finanshuset Barclays ser stor sandsynlighed for, at indkvarteringsplatformen vil være fuldt tilbage i tredje kvartal, idet vaccinerne er udrullet.

Airbnb-aktien åbner 8,4 pct. højere efter torsdagens kursdyk på 9,1 pct.

Amerikanske Doordash, som debuterede på børsen i december sidste år, mere end fordoblede sin omsætning i fjerde kvartal. Det er dog ikke nok, for aktien falder med 0,9 pct., da underskuddet blev større end ventet, og da prognosen for 2021 var til den svage side.

Etsy, som er en onlineplatform for handel med håndværk og kunst, har leveret et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal, idet selskabet ligesom så mange andre onlineplatforme har kunnet drage fordel af pandemien.

Finanshuset Keybanc pointerer, at 2020 har været et banebrydende år for Etsy, og det pointeres, at det internationale salg er mere end fordoblet i fjerde kvartal.

Investorerne tager umiddelbart godt imod regnskabet, og de sender aktien op med 14,6 pct.

DELL OG HP I FOKUS EFTER REGNSKABER

Producenter af computere og andet udstyr til hjemmekontoret hører til blandt coronakrisens vindere.

Dell Technologies er ingen undtagelse, for computerproducenten kunne i sit fjerde kvartal levere en vækst i omsætningen på 9 pct.

Finanshuset Morgan Stanley hæver kursmålet for Dell-aktien og pointerer, at resultatet viser en bedre end ventet udvikling inden for pc-salget med tegn på liv i infrastrukturforretningen.

Dell-aktien kommer fra start med et plus på 4,1 pct.

Den amerikanske computer- og printerproducent HP Inc kom bedre gennem sit første kvartal end ventet, og samtidig er prognosen for indtjeningen i hele det forskudte regnskabsår over konsensus.

Inden offentliggørelsen af regnskabet var HP's aktie i minus med omkring 1,7 pct., men aktien sluttede torsdagens ordinære handel med et plus på 0,8 pct., idet selskabet overraskende sendte regnskabet ud i børsens åbningstid.

Fredag fortsætter aktien videre op med 6,5 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder