USA: Centralbankchefer frygtede forankret inflation - GENT

Udgivet den 07-07-2022  |  kl. 06:34  |  

Mange af cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, frygtede på bankens seneste rentemøde midt i juni, at det forhøjede inflationsniveau kunne bide sig fast.

- Mange deltagere vurderede, at en væsentlig risiko, som komiteen nu står overfor, var, at forhøjet inflation kunne blive forankret, hvis offentligheden begyndte at stille spørgsmålstegn ved komiteens beslutsomhed i forhold til at tilpasse den politiske holdning som berettiget, hedder det i mødereferatet offentliggjort onsdag.

- I denne forbindelse understregede deltagerne, at en passende opstramning af pengepolitikken sammen med klar og effektiv kommunikation ville være afgørende for at genoprette prisstabiliteten.

På den baggrund var der også stemning for, at renten, der på mødet blev løftet med 75 basispoint, på sigt skal være endnu mere restriktiv.

- Deltagerne var enige om, at de økonomiske udsigter berettigede at gå til en restriktiv politik, og de anerkendte muligheden for, at en endnu mere restriktiv holdning kunne være passende, hvis det forhøjede inflationspres skulle fortsætte.

Og derfor vil en forhøjelse af renten på yderligere 50-75 basispoint igen på mødet her i juli "formentlig være passende".

Efter en sammentrækning af økonomien i første kvartal på 1,6 pct. noterede bankens direktører sig, at aktiviteten var taget til igen med robust jobskabelse og lav ledighed. Inflationen var dog stadig "forhøjet" på grund af ubalancerne mellem udbud og efterspørgsel efter pandemien, de høje energipriser samt bredere prispres. Krigen i Ukraine og yderligere coronanedlukninger i Kina var imidlertid med til at øge inflationspresset.

- Deltagerne så til dato kun få beviser for en væsentlig forbedring af forsyningsudfordringerne, og nogle af deltagerne vurderede, at de økonomiske virkninger af disse begrænsninger sandsynligvis ville vare længere, end de tidligere havde spået.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  USA❯