USA: Demokrater på vej med støtteforslag på 2200 mia. dollar

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 06:35  |  

Demokraterne i den amerikanske kongres er på vej med et kompromisforslag til en fjerde hjælpepakke til den amerikanske coronaramte økonomi.

Det skriver Reuters.

Det er det demokratiske flertal i Repræsentanernes Hus med leder Nancy Pelosi i spidsen, som muligvis allerede i næste uge vil stemme pakken i gennem.

Samme Nancy Pelosi oplyste tidligere i torsdag, at hun fortsat er parat til at genoptage forhandlingerne med Det Hvide Hus om en stimulusaftale, mens Bloomberg News tidligere erfarede, at finansminister Steven Mnuchin ville forsøge at genoptage kontakten til Demokraterne.

Kompromisforslaget har dog næppe den store chance for at blive endelig vedtaget, da Republikanerne, som har flertallet i Kongressens andet kammer, Senatet, og Det Hvide Hus ønsker en meget mindre hjælpepakke.

Republikanerne har foreslået en stimuluslov på 1000 mia. dollar og har faktisk for et par uger siden forsøgt sig med en midlertidig løsning på 300 mia. dollar ved en afstemning i Senatet, mens Demokraterne allerede i maj foreslog, at den fjerde hjælpepakke skulle være på 3400 mia. dollar. Et tidligere forslag fra Pelosi om at mødes på halvvejen i 2400 mia. dollar er blevet afvist af republikanerne.

Kongressen har indtil nu vedtaget tre hjælpepakker i år på op mod samlet 3300 mia. dollar, men en stor del af støtteordningerne udløb allerede med udgangen af juli.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder