USA og Kina har svært ved at nå til enighed om handelsaftale

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 06:33  |  

Kina og USA har svært ved at komme over målstregen med forhandlingerne om den delvise handelsaftale, som USA's præsident, Donald Trump, ellers annoncerede i starten af oktober.

Dengang var håbet, at en aftale kunne blive underskrevet her i midten af november, men de to lande kan ikke blive enige om vigtige punkter omkring beskyttelse af intellektuel ophavsret, kinesiske indkøb af landbrugsvarer i USA og tilbagerulning af tariffer.

Det skriver Financial Times torsdag med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til dialogen mellem de to lande.

Kina har længe ønsket en tilbagerulning af tariffer som en del af aftalen, men på den amerikanske side er forhandlerne frustrerede over, at modparten ikke har tilbudt tilstrækkeligt med indrømmelser for at retfærdiggøre mindre handelstold.

En af kilderne fremhæver, at Kina "absolut" forhaler forhandlingerne og dermed risikerer at sætte en aftale på spil.

- Der foregår en del frem og tilbage - det er delvist et stand-off, forklarer en anden af kilderne til Financial Times.

Onsdag aften skrev the Wall Street Journal også, at Kina især modsætter sig amerikanske krav om at købe store mængde landbrugsvarer, som landet ikke har brug for.

Donald Trump lod ellers i oktober forstå, at Kina ville købe for mellem 40 og 50 mia. dollar landbrugsvarer i USA - mere end dobbelt så meget som i 2017, inden handelskrigen mellem de to lande brød ud.

Tidligere på ugen fortalte Donald Trump i The Economic Club i New York, at en handelsaftale snart kan falde på plads, men at tarifferne vil stige "substantielt, hvis ikke det lykkedes at nå til enighed.

- Vi er tæt på. En betydelig fase 1-aftale kan komme, kan komme snart, sagde præsident Trump ifølge Bloomberg News og lod forstå, at Kina er ved at "dø" for at lave en handelsaftale med USA.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  macro❯  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder