USA: Trump-minister ser forhandlinger som alternativ til biltold på EU

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 19:54  |  

Den amerikanske handelsminister Wilbur Ross foreslår en ny runde handelssamtaler med EU som et alternativ til at pålægge told på import af biler og bildele til USA.

Det skriver Financial Times onsdag.

Ross fortæller i et interview med avisen, at præsident Trump kan vælge "en anden form for forhandling", efter at regeringen i USA i foråret konkluderede, at import af biler og bildele er en trussel mod USA's nationale sikkerhed.

Netop det greb med at kategorisere emnet som en sikkerheds spørgsmål betyder, at præsidenten uden om de amerikanske lovgivere kan gribe ind og selv bestemme sanktioner og altså lægge told på import.

Indtil nu har Donald Trump dog ikke truffet beslutningen om told på bilimporten fra EU, ifølge avisen på grund af frygten for effekten på den økonomiske vækst. Derfor udskød administrationen i maj beslutningen i seks måneder frem til midten af november.

- En mulighed vil være at sige, "jeg vil ikke gøre noget", den anden vil være at pålægge tariffer på nogle eller alle... en tredje kunne være en eller anden form for forhandling, siger Wilbur Ross.

Truslen om tariffer på bilimport er principielt global, men den er mest relevant for EU, da Canada, Mexico, Sydkorea og Japan alle har indgået handelsaftaler med USA.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  Europa❯  USA❯ 

Relaterede nyheder