USA/aktier: Kun kortvarigt løft fra Powell

Udgivet den 20-03-2019  |  kl. 21:10  |  

De amerikanske aktier indledte onsdagen med fald på grund af nye handelsbekymringer og endnu en nedjustering fra logistikselskabet Fedex, men som en anden superhelt kom Jerome Powell, formanden for den amerikanske centralbank, flyvende for at redde dagen. Det viste sig dog, at Powell var uden kappe, men i stedet fløj med for svage duevinger.

Det brede S&P 500-indeks var tidligt i minus med 0,7 pct., men vendte rundt efter rentemeldingen fra Federal Reserve rundt til et plus på 0,4 pct. fpor tli sidste alligevel at ende i minus med 0,3 pct.

Dow Jones-indekset endte også med et minus på 0,6 pct., mens teknologitunge Nasdaq dog steg 0,1 pct.

KNAS I MASKINERIET

Tirsdag forlød det ifølge Bloomberg News, at Kina trækker i land på nogle af sine indrømmelser i handelsforhandlingerne med USA, fordi amerikanerne ikke vil garantere at fjerne de eksisterende toldsatser på kinesiske varer, hvilket præsident Donald Trump onsdag bekræftede.

Den skabte en morgensur stemning onsdag, godt hjulpet af en profit warning fra Fedex, som advarede om opbremsende global økonomi og handel.

Men et par timer før markedets lukning fik investorerne nyt mod fra den amerikanske centralbank, som efter sit to-dagens rentemøde helt som ventet fastholdt sin toneangivende rente, men samtidig signalerede, at den ikke vil hæve renten i 2019. Det var en markant blødere melding fra banken, og mere end markedet havde håbet på, for tilbage i december lød spådommen fra bankcheferne, at der i år skulle komme to renteforhøjelser.

- Der var en stor forventning om, at Fed ved dette møde ville bekræfte den dueagtige vending fra januar, og jeg synes, at det er, hvad den har leveret her, sagde Jeffrey Rosenberg, seniorporteføljemanager hos Blackrock, til Bloomberg News.

OLIE LØFTEDE ENERGISEKTOR

Blandt sektorerne skilte kommunikationsservice sig ud med et plus på 1,1 pct. Energiaktierne steg også med 0,9 pct., da olieprisen igen onsdag steg med 1,4 pct. og fik et ekstra løft af, at de amerikanske olielagre overraskede med et stort fald i den forgangne uge.

Cyklisk forbrug gik også op med 0,4 pct., mens den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, faldt 0,3 pct.

Finansaktierne faldt dog mest med 2,1 pct., da de amerikanske renter dykkede efter centralbankens melding, og det er i udgangspunktet skidt for bankernes indtjening på rentemarginalen.

GOOGLE TRODSEDE VESTAGER

På selskabsfronten steg Amazon og Facebook blandt de store navne med henholdsvis 2,0 og 2,4 pct. Apple vandt også 0,9 pct., mens Microsoft faldt 0,1 pct.

Google var også i fokus, da selskabet af EU-Kommissionen har fået udstukket sin tredje milliardbøde. Denne gang på 1,7 mia. dollar for at misbruge sin dominans på området for netannoncer. Alphabet-aktien trodsede dog den nyhed og steg med 2,1 pct. på bagkanten af tirsdagens præsentation af koncernens nye gaming-platform Stradia.

Netflix toppede S&P 500 med et plus på 4,6 pct., da flere analytikere peger på en kommende indtjeningsoverraskelse fra selskabets side.

Finansaktierne var præget af fald til bank og America på 3,4 pct., men også JPMorgan og Wells Fargo gik tilbage med henholdsvis 2,1 og 2,0 pct.

FEDEX NEDJUSTEREDE

Fedex hørte også til i den kedelige ende af S&P 500-indekset, da selskabet tirsdag aften for anden gang på tre måneder nedjusterede sine forventninger, ligesom tallene for tredje kvartal skuffede på både top- og bundlinje. Fedex advarede om en opbremsning i den globale økonomi og handel og var en del af årsagen til den triste stemning tidligt onsdag. Aktien faldt med 3,5 pct.

Viacom havde dog en ringere onsdag med fald på 5,5 pct. Mediekoncernen, der står bag Nickelodeon og MTV, advarede om, at dets indhold snart kan være ude af AT&T's DirectTV-platform, hvis de to selskaber ikke kan blive enige om en ny aftale.

Bilaktierne faldt, efter nyheden fra Europa tidligere onsdag, hvor BMW advarede om tilbagegang i indtjeningen i 2019. Ford mistede 2,1 pct., og General Motors dalede 3,0 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
7,92%
 
17:30:01

 
3,99%
 
17:00:01

 
2,49%
 
17:30:01

 
1,94%
 
18:10:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder