USA/aktier: Lille ultimo-justering under lav volumen

Udgivet den 02-12-2013  |  kl. 07:20  |  

De amerikanske aktier sluttede november måned af med små fald i såvel Dow Jones som S&P 500 indeksene, men sejrsrækken i Nasdaq forsat fredag ingen ende ville tage.

Dagen startede med forsigtige stigninger, men fraværet af mange investorer, der holdt forlænget weekend efter torsdagens Thanksgiving, betød lav interesse og let sivende kurser. Handelsdagen var af samme årsag afkortet på Wall Street, der lukkede allerede klokken 13 lokal tid.

Dow Jones Industrial Average lukkede med et fald på 0,1 pct. i 16.086,11. Dermed var det slut med rekordrækken efter fem i rap.

S&P 500-indeks sluttede ligeledes med et fald 0,1 pct. i 1805,81, mens de positive vinde forsat blæste over teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, der endte dagen med en stigning på 0,4 pct. i 4059,89.

Set over hele ugen var der tale om en stigning i Dow Jones Industrial Average på godt 0,1 pct., mens S&P 500-indekset haltede en anelse efter med en stigning på knap 0,1 pct. Nasdaq-indekset blev ugens suveræne topscorer med en fremgang på 1,7 pct.

Hele november måned har givet investorerne flotte kursstigninger.

Dow Jones Industrial Average er øget 2,6 pct. i månedens løb, mens S&P 500-indekset har givet et afkast på 1,9 pct. Også her er Nasdaq-indekset frontløber med en stigning på 2,7 pct.

De amerikanske futures handles med stigninger på 0,1-0,2 pct. i Asien mandag morgen.

- Det er en meget tynd handel. Fredagen efter Thanksgiving vil altid være præget af en let volumen, siger aktiestrateg John Manley fra Wells Fargo Funds Management i New York til Bloomberg News.

Black Friday, som fredagen kaldes, er startskuddet til de amerikanske husholdningers juleindkøb, hvilket betød fokus på de store detailkæder. Herfra indledtes højsæsonen med en lang række slagtilbud hos blandt andet Wal-Mart, Best Buy, Macys, Sears og Taget.

Den største af dem alle, Wal-Mart, sluttede Black Friday med en stigning på 1,1 pct., Best Buy øgede 2,4 pct., Macys faldt 0,5 pct. mens Sears droppede 0,2 pct. og Target lukkede med et minus på 0,8 pct.

Også internet-butikkerne mærkede julehandlens første store dag.

Online-handlen ventes at øge med hele 15 pct. i år, hvilket vil bringe salget via pcere op på 82 mia. dollars i løbet af den forlængede weekend, ifølge National Retail Federation. Salget over nettet ventes i alt at nå 602 mia. dollar. EBay steg 2,5 pct. og Amazon.com sprang 1,8 pct. i vejret.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Tags:  Kina❯  macro❯  Shares❯  indblik❯  Market Close❯  Bonds❯  Natural Resources❯  Forex❯  insiders dealing❯  Egne aktier❯  Asien❯ 

Seneste nyheder