USA/aktier: Løftet af olieprisen - Disney i rekord

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 22:09  |  

Aktiemarkederne i USA var torsdag klædt i grønne farver med fremgang til alle tre toneangivende indeks. Aktierne blev løftet af en stigende oliepris efter angreb på olietankere ud for Oman.

Det brede S&P 500-indeks steg med 0,4 pct., mens Dow Jones gik tilsvarende frem. Nasdaq løftedes også med 0,6 pct.

OLIEPRIS OP EFTER ANGREB

Olieprisen steg torsdag med 2,0 pct. i USA, efter at to tankskibe blev angrebet ud for Oman. Det skaber bekymring for den globale olieforsyning, hvorfor prisen gik op. Og ofte er det sådan, at de amerikanske aktier har det godt, når olieprisen stiger.

- Der er en positiv korrelation mellem aktiemarkederne og olieprisen, hvilket er dagens katalysator, sagde Scott Brown, cheføkonom i Raymond James, til Reuters.

De senete par dage var aktierne gået tilbage, men den underliggende stemning har siden starten af sidste uge været bedre, da investorerne er blevet mere faste i troen på, at USA's centralbank vil sænke renten. Det skyldes signaler om en mere åben holdning fra blandt andet Jerome Powell, formanden for Federal Reserve. Uden at det dog er sikkert.

- Der er stadig en del usikkerhed om handelspolitikken, og om hvad Fed vil gøre. Det holder stadig en del folk på hælene på dette tidspunkt, tilføjede Scott Brown.

ENERGI FØRTE AN

Energiaktierne førte an blandt sektorerne i S&P 500 torsdag med et plus på 1,3 pct. Gruppen blev løftet af fremgang til oliegiganter som Exxon Mobil på 0,9 pct. og Chevron på 0,6 pct., mens Schlumberger steg 3,4 pct.

Nummer to i rækken var kommunikationsservice, der vandt 1,1 pct., mens cyklisk forbrug steg 0,9 pct. Den vigtige it-sektor gik desuden op med 0,2 pct. I bunden var det sundhed, der lukkede leddet med fald på 0,1 pct.

Blandt de store aktier løftede Amazon med 0,8 pct. og Microsoft med 0,6 pct. Facebook, Alphabet, der er Googles moderselskab, og Disney trak også inden for kommunikationsservice med plusser på 1,4 pct., 1,1 pct. og 4,4 pct.

Disney lukkede dermed i rekord i 141,74 dollar. Aktien blev løftet af et højere kursmål fra investeringsbanken Morgan Stanley fra 135 til 160 dollar.

LUFTART FLØJ HØJERE

I toppen af S&P 500 lå American Airlines med et plus på 6,4 pct. - trods den stigende oliepris. Stigningen kom på ryggen af en analyse fra investeringsbanken JPMorgan, som noterede sig højere billetpriser i USA, skrev Bloomberg News.

American Airlines og Southwest Airines har netop løftet deres priser efter en tilsvarende manøvre for bare fem uger siden. Southwest Airlines steg også med 3,1 pct., United Continental Holdings vandt 4,0 pct., og Delta gik op med 1,9 pct.

Lige i hælene på American Airlines fulgte CF Industries, der producerer gødning. Aktien gik frem med 4,7 pct., og onsdag var den også med i toppen med et plus på 2,5 pct. Investorerne havde øje på CF Industries, da oversvømmelser i USA ventes at betyde øget efterspørgsel på gødning, og da selskabet oplever stigende priser, ifølge Bloomberg News.

SÆLG TWITTER NU

Med i bunden af S&P 500 lå derimod det sociale medie Twitter. Aktien baskede forgæves med vingerne og faldt 3,1 pct. til 36,34 dollar. Analysehuset Moffettnathanson har sænket sit kursmål for aktien til det laveste bud på Wall Street fra 28 til 25 dollar.

- Nu synes at være et særligt godt tidspunkt at sælge Twitter, skrev analytiker Michael Nathanson ifølge Bloomberg News og pegede på opbremsning i væksten og stigende omkostninger.

Værst i indekset gik det dog for producenten af energidrikke Monster Beverages, som faldt 5,4 pct. Det fjerde fald i denne uge. Investorerne trækker gevinsten hjem efter sidste uges optur op til selskabets generalforsamling. I alt er aktien nu faldet 8,1 pct. i denne uge.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

14:56 Chefstrateg: Fremgang i detailsalget rykker næppe ved lempelsesomfang i Federal Reserve
14:39 De amerikanske forbrugere spenderede lidt mere i august
14:12 Nykredit om amerikansk rentesænkning: Serie af lempelser på 25 basispoint forventes
14:01 USA/tendens: Håb om lavere renter holder humøret oppe - Microsoft belønnes for aktiekøb
13:31 Tysk vindauktion af landmølleprojekter overtegnet for første gang siden 2022
13:26 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske tal med chokoladeproducent i top
12:50 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske med chokoladeproducent i top
12:34 Mærsk har fragtet gods gennem Rusland trods internt forbud
12:29 Investeringsstrateg peger på favoritter inden ny fase med rentenedsættelser
11:56 Gaspriser stiger fra syv ugers lavpunkt: Højt lagerniveau i Europa før fyringssæson
11:53 Obligationer/middag: Rente i ro forud for temperaturmåling på amerikanske forbrug
11:41 Aktier/middag: DSV i fremgang på efterdønninger men fokus er på Fed
11:26 Roblon tæt på nulresultat i tredje kvartal - fastholder årsprognosen
11:08 Renten i laveste niveau i flere år på udsigt til mange rentesænkninger
11:03 Tyskland: ZEW-tilliden skuffede gevaldigt i september
10:50 ECB's Simkus ser kun lille sandsynlighed for rentesænkning i oktober
09:16 Rovsing går i plus og sigter efter højere omsætning næste år
09:14 Aktier/åbning: DSV og Nordea med fremme i grønt C25-felt før detailsalg fra USA
08:55 Obligationer/åbning: Mindre rentefald forud for afgørende detailsalg og rentemelding
08:48 Tivoli forventer flere penge i kassen efter flot sensommer