USA/ALB: Arbejdsløshed holdes i skak af mange nytilmeldte ledige

Udgivet den 24-09-2020  |  kl. 14:48  |  

Et uventet højt antal nytilmeldte ledige er skidt nyt i USA, hvor opsvinget ser ud til at have mistet momentum.

Der vurderer cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, i en umiddelbar kommentar til dagens tal, der viser, at 870.000 amerikanere meldte sig førstegangsledige i sidste uge - 30.000 flere end ventet.

- Strømmen i det amerikanske arbejdsmarked er stadig helt ekstrem. Der er uhyre mange, som melder sig ledige, og samtidig uhyre mange, der kommer i arbejde, hvilket i hele træskolængder er med til at holde ledigheden i skak i øjeblikket, konstaterer Jeppe Juul Borre.

Han peger på, at næste uge byder på beskæftigelsestal, som formentlig vil vise den laveste fremgang i beskæftigelsen i fem måneder, samt en arbejdsløshed på omkring 8 pct.

- Det samlede billede fra både dagens tal og forventningen til næste uges tal er en genopretning, som har mistet noget af sit momentum. Jeg havde bestemt gerne set, at faldet i den fortsat tårnhøje ledighed gik stærkere lige nu.

- Samtidig ser vi, at mange også tilmelder sig den særligt etablerede arbejdsløshedsunderstøttelse i forbindelse med coronakrisen. Den seneste tids signaler er ikke videre opløftende, lyder det fra Arbejdernes Landsbanks cheføkonom.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder