USA/Blackrock: Høje korte renter er godt nyt for investorerne

Udgivet den 01-05-2018  |  kl. 17:15  |  

Mens renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond i sidste uge nåede over 3 pct. for første gang i fire år, blev der også sat en milepæl på det korte rentemarked.

Her steg renterne på de korte obligationer nemlig også til 3 pct. - for første gang i otte år. Det er gode nyheder for investorerne, forklarer Richard Turnill, der er global chefstrateg i verdens største kapitalforvalter, Blackrock.

- Investorer kan tjene penge selv efter inflationen på de her obligationer for første gang siden finanskrisen, vurderer Richard Turnill i en analyse.

Han forklarer, at renter på de korte statsobligationer de seneste ti år har været banket i bund, og det har tvunget investorerne over i mere risikable papirer på jagten efter større afkast.

Men en stigende tillid til økonomien og den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, arbejde med at normalisere økonomien har været med til at sende renterne op.

- "Sikker fortjeneste" er tilbage. Investorerne behøver ikke længere at tage så store risici for at generere et stort nok afkast til at opretholde købekraften, lyder vurderer Richard Turnill.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder