USA/Formuepleje: Regnskabssæson har været bedre end frygtet

Udgivet den 15-05-2019  |  kl. 16:31  |  

De amerikanske selskaber har overordnet set klaret sig noget bedre end frygtet med resultaterne for første kvartal, hvor forhåndsforventningerne dog også var de laveste i tre år.

Sådan lyder konklusionen fra Formuepleje, der har kigget tallene efter i sømmene.

Ifølge Formuepleje var der på forhånd ventet et fald i indtjeningen på samlet 4 pct. i første kvartal, men det endte i stedet med en fremgang på 1,8 pct., når man kigger på de regnskaber, der allerede er afleveret.

- Overordnet set var det på et fornuftigt niveau, men forventningerne i starten af kvartalsrapporteringen var de laveste siden 2016, så det er i det perspektiv, at man skal se overraskelsen, siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef og partner hos Formuepleje, i en kommentar til regnskabssæsonen.

- Det er ikke i sig selv imponerende, men fornuftigt omstændighederne taget i betragtning, og det er væsentligt bedre end forventet, siger Otto Friedrichsen, der samtidig bemærker, at omsætningen i selskaberne har været på linje med det ventede.

Forventningerne i markedet har dog på forhånd været lave, og med fortsat stor usikkerhed om udfaldet af handelskrigen mellem USA og Kina, der de seneste uger er eskaleret, kan det være, at problemerne blot bliver skubbet længere ud i fremtiden.

I hvert fald er estimaterne for andet kvartal også blevet revideret i nedadgående retning løbende gennem regnskabssæsonen for første kvartal, bemærker Otto Friedrichsen.

Til gengæld er estimaterne for tredje og fjerde kvartal blevet løftet en smule, lyder det fra aktiechefen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder