USA/Luk: Regnskaberne fik endelig plads i lyset
De amerikanske aktieindeks lukkede let positivt mandag, hvor regnskaberne endelig kunne stille sig i rampelyset, da der for en stund var stille på den makroøkonomiske front. Set med de briller er der ingen grund til pessimisme, da hovedparten af de amerikanske selskaber har overgået forventningerne til bundlinjen på trods af pressede omsætninger.
Dow Jones steg 0,2 pct., S&P500 med det samme, mens teknologitunge Nasdaq steg med 0,7 pct. Stigningerne var noget højere i midten af den amerikanske handelssession, mens blev delvist udvisket op til luk.
- Regnskabssæsonen har overrasket positivt, fordi forventningerne var meget lave på grund af den økonomiske opbremsning, vi ramte i andet kvartal. Samtidig blev markedet styrket af udsigten til yderligere obligationsopkøb fra ECB, siger chefstrateg hos Wells Capital Management James Paulsen til Bloomberg News.
Cognizant, der leverer konsulentbistand og rådgivning til computerindustrien, steg med 11 pct. til 64,21 dollar, hvilket bringer markedsværdien forsvindende tæt på 20 mia. dollar. Stigningen kan tilskrives finansdirektør Karen McLoughlin, der fortalte markedet, at omsætningen stiger markant i takt med, at selskaber leder efter omkostningsbesparelser via outsourcing.
Best Buy fik et rygstød på 13 pct. til 19,99 dollar efter grundlæggeren Richard Schultze har lagt et bud på 24-26 dollar per aktie i selskabet. Credit Suisse har samtidig meddelt bestyrelsen i selskabet, at det som Schultzes rådgiver føler sig sikre på, at de kan stille den nødvendige finansiering til buddet.
Tumulten omkring handelshuset Knight Capital fortsatte. Knight Capital tabte i sidste uge 440 mio. dollar på få øjeblikket, da en softwarefejl udløste aktiekøb på urealistiske høje niveauer. Dermed var selskabet på kanten af bankerot, og i den branche er det gift for al aktivitet. En umiddelbar løsning er fundet i form af udstedelsen af konvertible obligationer for 400 mio. dollar, hvilket dog vil udvande de eksisterende aktionærer markant. Selskabet forsikrede dog mandag markedet om, at det var det rigtige valg, og at alternativet var en bankerot.
Aktien faldt med 24,2 pct. i mandagens handel til 3,07 dollar, og er dermed faldet med 70,5 pct. på en uge.
Tyson Food, USAs største slagteri, faldt med 8 pct. til 14,17 dollar efter en nedjustering. Den kom grundet tørken i USA, der ventes at prisen på foder markant op. Samtidig skærer Tyson Food ned for aktietilbagekøbsprogrammer og investeringer for at "have noget tørt krudt" til opkøb.
/ritzau/FINANS
Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›